Templomhalmi kérdése:
Bárki lát valamire esélyt? Véleményt szívesen olvasok
Figyelt kérdés
Az esetem: 2014 dec.28-i adásvételi szerződéses dátummal vásároltam egy akkor használt háznak minősülő 2009-es használatbavételi engedélyű házat. Az épület 30-as fal,6cm szigeteléssel, , belül gipszkarton falak, padlófűtés, könnyűszerkezetes fafödém 20 cm szigeteléssel . Amikor a vásárlás történt: használt ház vásárlásra nem volt CSOK, sem félszocpol. és újépítésűnek sem minősült a ház amit vettünk. Amikor 2015 július elsején bejött a félszocpol vagy CSOK a használt házra, visszamenőleg csak 120 napon belül volt érvényes, ahol az adásvételi dátuma számított. Így jelenleg minden lehetőség szerint elestünk a CSOK-tól, pedig már van 2 kislányunk. A párom 34 és én 36 vagyok. Gondolkodtunk a CSOk-tól függetlenül is 3. gyermekben. Viszont a 10millió ft CSOK (nem hitel) elég csábítóan hangzik egy új ház építése esetén. Mi bővülni vízszintesen nem tudunk. A ház 96m2-es egybeépítve 27m2-es garázzsal. Egyetlenegy dolog keltette fel a figyelmünket a CSOK-ban, a házunk akkor minősülne "ÚJ" építésűnek, ha szintráhúzással bővűlnénk .2016. szept. 27. 17:39
1/3 anonim válasza:
Hát egy lehetosegetek van, ha a szint ráhúzással két albetét jön létre, tehát felül két új lakást alakítotok ki konyhával, fürdővel, egyedi mérőkkel és külön-külön bejárattal. Hogy megéri-e? Szerintem nem. A 10 millió egy ilyen átalakításhoz édes kevés és elég egy ponton hibázni és nem kapjátok meg a 10 milliót, akkor meg van egy tető és esetleg födém nélküli házatok (hiszen lehet, hogy azt is bontani kell).
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm Szépen. Én sem mernék belevágni, minden szempontból (statika, és hogy elbukna félúton a téma). Csak nonszensz, hogy a bankban is azt mondják(kérdezik) , hogy miért nem olyan feltételekkel vettük fel a hitelt , mármint használt házra a CSOKOT. Mosolyogva mondtam, csak halkan súgtam az ügyintézőnek , hogy nem volt lehetőség , csak új ház építésére. Azért még bízom abban , hogy a visszamenőleges 120 napot kicsit megnövelik. Nem volna rossz .Lehet sok embernek ez is segítene. Szép Napot!
2016. szept. 27. 19:21
3/3 anonim válasza:
Lehet, hogy segítene, de semmi politikai, népességpolitikai és gazdasági haszna nem lenne azon túl, hogy páran nagyon örülnének neki. Arra gondoltak a bankban, hogy miért nem vártatok az adásvételivel. Nyílt titok volt, hogy jön a csok, azt is tudni lehetett, hogy 120 napos szabály lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!