Terveztem magamnak egy házat, mi a véleményetek, min kellene módosítani?
Nagyjából 70nm-re gondoltam, ennyi fér bele a keretbe.
A cél az volt, hogy praktikus legyen.
wc nyilhat kifele is.
Fedett terasz mennyiségére ha jól tudom már van törvény mennyi felett számít hasznos területnek, ennek nézz utána, mert lehet spórolni vele.
Köszönöm a tippeket. kamra esetében azért az a óriási távolság pár méter, nem vészes. Fedett terasz valóban nem jó ötlet, lesz helyette nyitott, kültéri járókővel.
Szobák valóban picik, lehetne nagyítani, de a cél hogy 70nm-be férjen bele, így értelem szerűen valahol kompromisszumokat kell kötni.
Sok észrevételem lenne, de ezek csak a saját igényből, megszokásból jönnek.
Egy van azonban. a mosogató előtti ablakot rossz lesz takarítani és annak a parapet magassága több kell legyen mint a pult magassága. (a csap miatt nem fog kinyílni az ablak).
Amúgy nagyjából rendben van. Ajtónyitás irányokat kell még átgondolni.
De ezzel már simán mehetsz építészhez a tervek ügyében!
én a nappali másik oldalára is tennék ablakot, és hálószobákon lévő ablakokat nagyobbra csinálnám, kell a fény
az előszoba kicsi, a közlekedő nagy: az előszobába nem fog beférni a fogas+szék+cipőtartó+tükör+pakolófelület kombináció, ha egyszerre nem csak egyetlen főnek kell ki/be mennie -- és egy beépített szekrény a kabátoknak végképp nem fog elférni
a két vizesblokk (konyha és fürdő) messze van, nagyon sokba fog fájni neked a vízvezetés
nem tudom, pontosan mire kell a kamra, ill mire kellenek a kisebb szobák, de nekem arányában a kettő nem tűnik megfelelőnek -- a kamra nagy, a szoba kicsi: a szoba még a fürdőhöz képest is apró
pl. ha lemondanál a fedett teraszod belső feléről, akkor a baloldali szoba helyén lehetne a konyha és a kamra, a kibővített konyha helyén pedig egy nagyobb szoba, és így felszabadulna némi hely a kamra és az előszoba környékén
egyébként szerintem tök jó terv, szépen megrajzoltad :)
Padlófűtésre gondoltam mindenhol (van jelenleg is egy elektromos radiátor ami arra jó hogy a hálóban melegít mikor beindul a fűtésszezon, mert a padlófűtés lassan melegít az elején)
Hálóba mehet nagyobb ablak, de a nappali másik oldalára csak ilyen kis ablak lehet, mert az van a szomszéd felől.
Szoba csak azért kell hogy ott aludjunk (egyik háló a másik vendégszoba, talán később gyerekszoba). Kamrába lennének ami a konyhához, illetve ami máshol nem fér. Fürdő azért lett nagyobb, hogy télen mosás után legyen hely a szárítónak (nyáron ez kint megoldott)
Ez mondjuk nem hülyeség, hogy átcserélni a bal oldali szobát a konyhával és kicsit megvariállni, de akkor a vizesblokkok még ennél is távolabbra kerülenk egymástól :)
Bocs, de egyetlen normál szobád sincsen, mert 12 m2 alatt csupán fél szobák.
Áttervezném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!