Mekkora ház hozható ki ebből?
Nem szeretném őket reklámozni, de neten keress rá ilyen kivitelező cégekre. Ott az árak és a referenciák is felvannak tüntetve.
Egyébként szabad kérdeznem, hogy miért untad meg a panelt? Egy kertes házzal sok munka van, bár legalább senki sem húzza le a WC-t a fejed fölött.
Én is gondolkoztam rajta, hogy kulcsrakész házat csináltatok, de annyi negatívumot hallottam hogy inkább elvetettem azt az ötletet.
Családi házban nőttem fel, nagy szobával, nagy udvarral, gyümölcsfákkal a kertben. Ebből most cirka 10 éve az van meg, hogy igazából egyik sincs meg. De van egy erkélyem, az erkélyt szeretem. A szomszédokkal különösebb gondom nincs, mivel reggel elmegyek otthonról, és este érek haza. Azért szeretnék építkezni, mert már én sem leszek fiatalabb, akárhogy is nézzük, a 28 már majdnem 30. A leendő gyerekeimnek pedig olyan gyerekkort képzelek el, ami nekem volt és ebben kulcsszereplő a családi ház.
Szerintem, ha kiderül hogy egyedül vagy nő, és még nem is értesz hozzá, akkor a vállalkozók úgy lehúznak, hogy egyedül maradsz majd egy félkész házzal.
De ne legyen igazam.
Ebböl az összegből 90-100m²-es házat lehetépíteni.
Nem is kell hozza értened. Azért van a felelős műszaki vezető. Neki viszont érteni kell hozzá, és az érdekeidet kell képviselje. Tehát, ne a kivitelező ajánljon egyet, hanem keress egy függetlent.
Kulcsra készen építeni nem ördögtöl való. Olyan kivitelezőt keress, aki sok csaladiházas referenciaval bír. Nézd is meg a referenciákat. Beszélgess a bentlakókkal.
Mérnök választas. Az is nehéz dió.
Jó építész nem dolgozik olcsón. Mert tudja, hogy ő jó. Sokan úgy választanak építészt körbe kérdezősködnek: "Nektek mennyiért csinàlta a tervet?"
Jó építész ha csak egyetlen felesleges m²-rel kisebb hazat tervez, mint egy másik mérnök. Akkor már "meghozta az árát".
...és számtalan olyan dologvan a tervezésben amivel neked nem csak pénzt takarít meg, hanem olyan ötletei vannak amitől kényelmesebb, praktikusabb, lakhatóbb, otthonná válik a házad.
Nem csak beugrik hozzád, és a konyhádban leülve skiccel pár vázlatot. Órákat szán rád. Többször. Kimegy a telekre veled mielött egy vonalat is húzna.
És tudnia kell, hogy mennyit szánsz a házépítésre. Meg is kérdezi. Mert ez az első. Mekkora keretbe kell bele álmodnia a házat.
Köszönöm szépen a hasznos hozzászólásokat!
Én is úgy reménykedtem benne, hogy 90-100 négyzetméter azért kijön belőle.
6. Hát ezt az ajánlatot mellőzném, nehogy te is visszalépj az esküvő előtt 1 héttel...
Ja még annyi. Ti hány szobában fértek el kényelmesen mondjuk 2-3 gyerekkel?
Telket mennyiért veszed, vagy már van, esetleg a 25m-ból annak is ki kell kerülnie???
Unokatesómék is nagy bőszen 30m-ból szeretek volna házat, aztán első koppanás ott jött, hogy az üres telek 14m Ft.
Persze lehet 1Ft-ért is telket venni, a semmi háta mögötti kis falucskában, ahol még 100 000-el az építkezésedet is segítik.
Ha szabad megkérdeznem, miből lett a 25m, nyeremény esetleg örökség?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!