Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Mekkora ház hozható ki ebből?

Mekkora ház hozható ki ebből?

Figyelt kérdés
28 éves nő vagyok, és már meguntam azt hogy panelban éljek, így pénzemet és időmet nem sajnálva úgy döntöttem hogy belevágok egy építkezésbe. Telek megvan, már csak egy tervrajz és egy kivitelező cég hiányzik. Körülbelül 20-25 milliót szántam az egészre, már csak az a kérdésem, hogy így mekkora házat tudnék kihozni ebből. Későbbi családalapítás céljából 2-3 szobásra gondoltam. A négyzetméterrel kicsit meg vagyok lőve, mert eddig akiket megkérdeztem, mindenki mást mondott. Férjem, szerelmem és egyéb állatfajtám nincs, úgyhogy teljesen egyedül vágok bele.

2016. aug. 7. 11:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
36%

Nem szeretném őket reklámozni, de neten keress rá ilyen kivitelező cégekre. Ott az árak és a referenciák is felvannak tüntetve.

Egyébként szabad kérdeznem, hogy miért untad meg a panelt? Egy kertes házzal sok munka van, bár legalább senki sem húzza le a WC-t a fejed fölött.

2016. aug. 7. 11:36
 2/11 A kérdező kommentje:

Én is gondolkoztam rajta, hogy kulcsrakész házat csináltatok, de annyi negatívumot hallottam hogy inkább elvetettem azt az ötletet.

Családi házban nőttem fel, nagy szobával, nagy udvarral, gyümölcsfákkal a kertben. Ebből most cirka 10 éve az van meg, hogy igazából egyik sincs meg. De van egy erkélyem, az erkélyt szeretem. A szomszédokkal különösebb gondom nincs, mivel reggel elmegyek otthonról, és este érek haza. Azért szeretnék építkezni, mert már én sem leszek fiatalabb, akárhogy is nézzük, a 28 már majdnem 30. A leendő gyerekeimnek pedig olyan gyerekkort képzelek el, ami nekem volt és ebben kulcsszereplő a családi ház.

2016. aug. 7. 11:57
 3/11 anonim ***** válasza:
20-25 millióból egy tisztes kisebb méretű házat ki lehet hozni.
2016. aug. 7. 12:00
 4/11 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem, ha kiderül hogy egyedül vagy nő, és még nem is értesz hozzá, akkor a vállalkozók úgy lehúznak, hogy egyedül maradsz majd egy félkész házzal.

De ne legyen igazam.

2016. aug. 7. 14:02
 5/11 A kérdező kommentje:
Tény hogy nő vagyok, tény hogy nem értek hozzá. De nem hiszem hogy egy férfi, például aki informatikusként dolgozik többet értene hozzá. Tényleg ne legyen igazad.
2016. aug. 7. 14:32
 6/11 anonim ***** válasza:
Szóval van 25 millád? Hozzám jössz feleségül? Na jó csak vicc volt. Azért ha vállalkozóknál érdeklődsz ne azzal kezd hogy 25 millád van mert akkor pont annyiba fog kerülni a ház. Ebből 100m2 nek ki kell hogy jöjjön nagyobb meg nem nagyon kell szerintem mert ki is kell azt fűteni.
2016. aug. 7. 15:21
 7/11 anonim ***** válasza:

Ebböl az összegből 90-100m²-es házat lehetépíteni.

Nem is kell hozza értened. Azért van a felelős műszaki vezető. Neki viszont érteni kell hozzá, és az érdekeidet kell képviselje. Tehát, ne a kivitelező ajánljon egyet, hanem keress egy függetlent.

Kulcsra készen építeni nem ördögtöl való. Olyan kivitelezőt keress, aki sok csaladiházas referenciaval bír. Nézd is meg a referenciákat. Beszélgess a bentlakókkal.

Mérnök választas. Az is nehéz dió.

Jó építész nem dolgozik olcsón. Mert tudja, hogy ő jó. Sokan úgy választanak építészt körbe kérdezősködnek: "Nektek mennyiért csinàlta a tervet?"

Jó építész ha csak egyetlen felesleges m²-rel kisebb hazat tervez, mint egy másik mérnök. Akkor már "meghozta az árát".

...és számtalan olyan dologvan a tervezésben amivel neked nem csak pénzt takarít meg, hanem olyan ötletei vannak amitől kényelmesebb, praktikusabb, lakhatóbb, otthonná válik a házad.

Nem csak beugrik hozzád, és a konyhádban leülve skiccel pár vázlatot. Órákat szán rád. Többször. Kimegy a telekre veled mielött egy vonalat is húzna.

És tudnia kell, hogy mennyit szánsz a házépítésre. Meg is kérdezi. Mert ez az első. Mekkora keretbe kell bele álmodnia a házat.

2016. aug. 7. 15:26
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a hasznos hozzászólásokat!

Én is úgy reménykedtem benne, hogy 90-100 négyzetméter azért kijön belőle.

6. Hát ezt az ajánlatot mellőzném, nehogy te is visszalépj az esküvő előtt 1 héttel...

Ja még annyi. Ti hány szobában fértek el kényelmesen mondjuk 2-3 gyerekkel?

2016. aug. 7. 20:01
 9/11 anonim ***** válasza:

Telket mennyiért veszed, vagy már van, esetleg a 25m-ból annak is ki kell kerülnie???

Unokatesómék is nagy bőszen 30m-ból szeretek volna házat, aztán első koppanás ott jött, hogy az üres telek 14m Ft.

Persze lehet 1Ft-ért is telket venni, a semmi háta mögötti kis falucskában, ahol még 100 000-el az építkezésedet is segítik.

Ha szabad megkérdeznem, miből lett a 25m, nyeremény esetleg örökség?

2016. aug. 14. 21:26
 10/11 A kérdező kommentje:
A telek már megvan. A pénzt munkával szereztem, de nem hiszem hogy ez olyan fontos lenne.:)
2016. aug. 15. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!