Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » A kertesháznál kinek a köteles...

Roti84 kérdése:

A kertesháznál kinek a kötelessége kerítést építeni?

Figyelt kérdés
A házunk mögötti egy méterröl szolna a kérdés ugyanis a lusta szomszédunk nem képes rendbetartani az udvarát és nagyon zavar hogy tiszta zsungeles a házunk töve.a ház hála istennek nem a telekhatárra van épitve még van nekünk egy méterünk,megnézettem a földhivatalnál.Nekem vagy neki lenne kötelezetsége kerítést kihuzni?
2016. júl. 25. 21:18
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Az utcai keritése beton kerítés és hozzá van építve a házunkhoz.Azt is elkéne neki bontani hogy betudjunk menni a zázunk mögé.
2016. júl. 25. 21:20
 2/13 anonim ***** válasza:
36%
Ha szemben állsz a házzal, akkor a jobb oldali kerítés, és hátul félig a te kötelességed.
2016. júl. 25. 21:22
 3/13 anonim válasza:
Nem az ő kötelessége, csak ha állatot tart szabadon.
2016. júl. 25. 21:28
 4/13 anonim ***** válasza:
51%
Ha átnő a dszindzsa tőle a te telkedre akkor szólj neki hogy tüntesse el. Ez nem kerítés kérdése bár ha lenne nehezebben nőne át, de idővel úgyis.
2016. júl. 25. 23:11
 5/13 Lassmich Ruhe válasza:
62%
2-es írta le a frankót, jogilag ennyi.
2016. júl. 27. 09:27
 6/13 anonim válasza:
De nem mindenhol, ahol én lakok ott nincs ilyen, hogy ez az oldal a te kötelességed a másik meg amazé. Csak akkor kell kerítést építeni, ha állatot tart szabadon. De ha nem, akkor az épít aki akar. Kérdezz utána a helyi önkormányzatnál.
2016. júl. 27. 13:53
 7/13 anonim ***** válasza:
0%

Utolsó!

A nagy többség nem tanyán lakik.

Városban meg kerítési KÖTELEZETTSÉGE van.

M.országon meg az a törvény ami a kettes válaszban van!!

2016. júl. 28. 09:11
 8/13 A kérdező kommentje:
Kérdező vagyok.4 kutyaja van a szomszednak es odasza.... A pince szellőzőhöz. Nagyon zavaro.Tehat akkor allatot tart szabadon akkor az ő feladata ha jol ertem?
2016. júl. 28. 10:57
 9/13 anonim válasza:
Városban lakunk, és itt nálunk nincs kötelezettség, csak ha állatot tart szabadon.
2016. júl. 28. 11:24
 10/13 anonim ***** válasza:
0%

Oldalhatáron álló beêpítésnél - mint a te házad- azt a kerítést kell megépítened, amelyik oldalon a házad áll. Ha a ház és a telekhatár között van kb. egy méter, akkor ott is megépíted. Ezt sokan kihagyják, és a szomszéd használja. De te bármikor megépítheted ezt a kerítést, a szomszéd nem szólhat ellene! A te telkeden belülre kell tenni minden részét, lábazat, oszlopstb.

Ha akarsz, másik oldalra is êpíthetsz kerítést, ha a szomszédod nem épít, vagy nincs rá pénze, ezt viszont bármikor el is bonthatod.

A hátsó telekhatárra építendő kerítés viszont közös a hátsó szomszéddal. Itt meg kellegyezni, ki milyet akar, ki menbyit áldoz rá. Ezért ez leginkább a legolcsóbb drótfonatos szokott lenni.

2016. júl. 29. 23:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!