Külföldön vásárolt kombi gázkazánt hogyan helyezhetem idehaza legálisan üzembe? Kell valahol hitelesíteni, stb?
Beköti a gáz vagy kazánszerelő, beállítja azt csókolom.
Hívhatsz 20E-ért beüzemelőt, hogy legyen 1 év garid. Bár ha külföldön vetted ki tudja lenne-e. De 1 évet úgyis kibír.
Persze lehet plussz pénzért precízkedni ha valaki akar.
Ha nem kondenzációs, akkor sehogy.
Már nem kapsz rá engedélyt
Értem. Arra lennék kíváncsi, hogy ha külföldről behozok egy kazánt, akkor kell e valamit módosíttatni a fizikai állapotán (pl gázszelepet/főfúvókát cserélni)? Régebben hallottam valami olyasmit, hogy ha csak úgy felszereltetem valakivel (pl gázszerelővel), akkor ha kijönnek és ellenőrzik, kaphatok bírságot illegális gázvételezés jogcímén, mivel azt a készüléket a Magyar Energetikai Hivatal nem vizsgálta be, illetve nem látta el tanúsítvánnyal (nameg hologramos matricával-címkével).
Valóban így van?
Köszönöm a válaszokat!
Kedves Kérdező!
Fontos, hogy a készülék rendelkezzen olyan CE tanúsítvánnyal, mely igazolja, hogy magyarországon üzembehelyezhető. Emellett, tényleg csak kondenzációs készülék lehet, melynek felszereléséhez a kéményseprőktől is kell hozzájárulás. Ezek után gázterv + gázmeo + beüzemelés. Nézd meg a készülék adatlapján a gázoldali csatlakozási nyomás értékét, ha 28 mbar környékén van sztem nem kell semmi állítgatás és egyéb.
Üdv: MGM
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!