Melyik kondis gázkazán éri meg megvenni? Immergas, Ariston vagy S. Duval? Fűtő + tároló vagy Kombi készülék?
Akkor mindenképpen fűtő + tároló a jó kombináció.
Nem fogy el a melegvíz, nem zavarjátok egymást bide,zuhany, mosogatás közben. Nincs forrázás, nincs hideg sokk hatás :) mint az átfolyósnál.
Azért is írtam fűtő kazánt, mert azokból lehet kapni sokkal kisebb teljesítményűeket. Az átfolyósnál minimum 24kw (ennyi kell, hogy átfolyásnál biztosítani tudja a melegvízet.)
A legjobb ha egy energetikussal méretezteted, de minnél jobban letud modulálni, annál többet lesz kondenzációs tartományban, és annál gazdaságosabban fog üzemelni.
Plusz nagyon jó közérzetet ad a folyamatosan áradó meleg.
Lehetőség szerint egy külső érzékelős termosztáttal vásárold, ami a kinti hőmérséklet szerint szabályozza az előremenő teljesítményt.
Ha átlagos a házad szigetelése akkor egy 14 Kw os kazán valószínűleg ki kell tudnia szolgálnia. Ha az letud modulálni 4-5-6 kw ig,(24 kw kombi kazán nem fog tudni ennyire lemodulálni) akkor év jelentős részében kondenzációs tartományban dolgozik.
Nagyrészt egyetértek az előttem szólóval. Csak annyival egészíteném ki, hogy azért van olyan kondenzációs kazán ami le tud modulálni akár 3kW-ra is, így folyamatosan tud kondenzációs üzemben jó hatásfokkal működni. Nekem Immergas van, éppen ezért mert az képes rá.
Egyébiránt való igaz, hogy jobb a tároló+fűtő kazán egy kombi helyett. Persze csak ha van rá elég hely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!