Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Gázkazán központi fűtéssel...

Gázkazán központi fűtéssel mennyi most a havi gázfogyasztásotok kb ezen a télen?

Figyelt kérdés
Mekkora házat fűtötök milyen kazánnal és hány fokra milyen meleg előremenő vizzel?

2015. febr. 7. 17:09
 1/8 anonim válasza:

Heló

Nekem hagyományos gázkazánom van. (Nem indukciós, vagy valami új technológiát felvonulás kazán.)

Én olyan 100m2 fűttetek a központi rendszeremmel.

A kazánt én úgy állítottam be, hogy az előremenő víz hőfok kb 43 C°.

( Mivel alacsonyabb hőmérségletet - kevesebb energiával lehet fentartani.)

Persze - ennek is van hátul ütője.

Így alacsony vízhőfokkal természetesen jóval lassabban fog félteni a lakást a rendszer, de ha egyszer felfűti szerintem sokkal takarékosabb, mint aki magas hőfokú előremenő vizet használ.

Nekem a lakásban a fűtés szabályozás 1 digitális termosztát kapcsolgat. Ami 0,2 C° -fok különbség esetén már kapcsolja is a kazánt.

Ja nem írtam, hogy a lakáson van kívül 550cm -és nikkel szigetelés, ami nem túl nagy :-(

A radiátorokból a víz nem a kazánba megy elsőbb, hanem a padlófűtésbe, majd aztán a kazánba. A kazánba visszatérő víz hőmérséklete nem tudom mennyi. ( Nincs műszer ami ezt méri.)

Így a mostani fűtés nekem kb 30000 Ft .

Megint leírom, hogy szerintem alacsony előremenő vízzel gazdaságosabb a fűtés.

Persze mint tudjuk sok olyan tényező van ami befolyásolja majd a fűtés árát. ( Szigetelés a lakáson, milyen sűrűn van nyitva ajtó - ablak, stb. )

Heló

2015. febr. 8. 07:43
 2/8 anonim válasza:

a kazánt remélem szoktad tisztítani, az nagyon sokat számít

[link]

2015. febr. 8. 09:39
 3/8 A kérdező kommentje:
Első szezon vele tehát még új, azért kérdezem a tapasztalatokat
2015. febr. 8. 11:43
 4/8 anonim ***** válasza:

Napi 12-16 m3 gáz volt az elmúlt héten, amikor éjjel -8 is volt.

Kondenzációs és magától állítja az előremenő hőfokot. 28-63 között.A teljesítményét 6-14 kw között tudja állítani.

A ház nincs szigetelve.

2015. febr. 25. 12:17
 5/8 anonim ***** válasza:

Az előző vagyok, azt nem írtam, hogy ebbe a használati melegvíz is benne van.

Kedves kérdező neked milyen kazánod van?

2015. febr. 25. 12:58
 6/8 A kérdező kommentje:
Nekem egy sima turbós baxi kazánom van, meg egy vegyes kazán is van a rendszerbe illesztve puffertartállyal, de igazából a fa se sokkal olcsóbb, de azért egy kondenzációs kazánnál sokkallnék ennyi fogyasztást
2015. febr. 25. 16:50
 7/8 anonim ***** válasza:
A fogyasztás a ház hőigényétől függ. Ennek a háznak F osztályú az energetikai besorolása. Most ebben a "jó" időben 8 m3 evett.
2015. febr. 25. 19:40
 8/8 A kérdező kommentje:
Persze, meg attól a legjobban hogy hány fokra fütöd be a házat
2015. febr. 26. 07:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!