Gázkazán központi fűtéssel mennyi most a havi gázfogyasztásotok kb ezen a télen?
Heló
Nekem hagyományos gázkazánom van. (Nem indukciós, vagy valami új technológiát felvonulás kazán.)
Én olyan 100m2 fűttetek a központi rendszeremmel.
A kazánt én úgy állítottam be, hogy az előremenő víz hőfok kb 43 C°.
( Mivel alacsonyabb hőmérségletet - kevesebb energiával lehet fentartani.)
Persze - ennek is van hátul ütője.
Így alacsony vízhőfokkal természetesen jóval lassabban fog félteni a lakást a rendszer, de ha egyszer felfűti szerintem sokkal takarékosabb, mint aki magas hőfokú előremenő vizet használ.
Nekem a lakásban a fűtés szabályozás 1 digitális termosztát kapcsolgat. Ami 0,2 C° -fok különbség esetén már kapcsolja is a kazánt.
Ja nem írtam, hogy a lakáson van kívül 550cm -és nikkel szigetelés, ami nem túl nagy :-(
A radiátorokból a víz nem a kazánba megy elsőbb, hanem a padlófűtésbe, majd aztán a kazánba. A kazánba visszatérő víz hőmérséklete nem tudom mennyi. ( Nincs műszer ami ezt méri.)
Így a mostani fűtés nekem kb 30000 Ft .
Megint leírom, hogy szerintem alacsony előremenő vízzel gazdaságosabb a fűtés.
Persze mint tudjuk sok olyan tényező van ami befolyásolja majd a fűtés árát. ( Szigetelés a lakáson, milyen sűrűn van nyitva ajtó - ablak, stb. )
Heló
Napi 12-16 m3 gáz volt az elmúlt héten, amikor éjjel -8 is volt.
Kondenzációs és magától állítja az előremenő hőfokot. 28-63 között.A teljesítményét 6-14 kw között tudja állítani.
A ház nincs szigetelve.
Az előző vagyok, azt nem írtam, hogy ebbe a használati melegvíz is benne van.
Kedves kérdező neked milyen kazánod van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!