Légkábel cseréje földkábelre mennyibe kerül?
Baromi sok ÉPÍTÉSRE ALKALMAS telek beépítését akadályozza meg az áramszolgáltató(Pl. EON) légkábele. (Általában középfeszültségű kábel.)
NESZE NEKED "CSOK" ÉS CSALÁDIHÁZ-ÉPÍTÉS,NESZE NEKED GYEREKEK Stb.!!!
A marha nagy összeg , amibe kerül azér van, mert a szolgáltatóhoz "közelálló" cégek terveznek, kiviteleznek kalákába stb.
Még abban se vagyok biztos, hogy nem azért szól ÚGY a jogszabály, hogy magánteületen NEM VIHETŐ ÁT a kábel -sem lég sem föld- ha a sajátod is a telek, (sőt a szomszéd telek is a tiéd stb.), mert így körbe-karikába vezetgetik a kábelt,a TE PÉNZEDEN !
EZEN AZ SEGÍTHETNE, HA A JOGSZABÁLY ÚGY VÁLTOZTATNÁK MEG, H. NE HÍZZANAK A SZOLGÁLTATÓ(HOZ TARTOZÓ)CÉGEK.
RÖVIDEN : A BERUHÁZÁS KÖLTSÉGE 50-50% BAN OSZLANA MEG AZ ÁRAMSZOLGÁLTATÓ ÉS A KÉRELMEZŐ KÖZÖTT ! (Egyből nem lenne olyan nagy probléma a nyomvonal vezetése !!! a Szolgáltatónak.)
Javaslom, akinek ilyen gondja van, forduljon az ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐJÉHEZ, a jogszabály módosítását kezdeményezve !
És az "új bekötés"költség hogy jön az eredeti kérdéshez ?("Légkábel cseréje földkábelre mennyibe kerül?")
Az a pofátlanság, hogy a szolgáltató ingyen használja a telkedet, amit tőlle nem is tudsz úgy beépíteni, ahogy szeretnéd.
#7 nem én vagyok a 6-os, de szerintem pont a kérdésre válaszolt. Megmondta, hogy 100-200 ezer környékén van, de amennyiben lemondja a szerződést, és új bekötést csinál, akkor 15 méterig ingyen van! Mondjuk azt elfelejtette említeni, hogy ebben az esetben tutira kell a meglévő mérőhelyét szabványosítani, ami akár 300-500 ezerbe is kerülhet. Hogy csak légkábelről földkábelre csere esetén van-e ilyen kötelezettség azt nem tudom.
Amúgy a szolgáltató hogy a bánatban használja a telkedet??? Ő csak a telekhatárig viszi a földkábelt, és elvileg ott vagy a közvetlen közelében kell lennie az órának. Onnantól pedig már a te kábeled van! Ráadásul nem is kötelező a hálózatra csatlakozás, az ősembernek sem volt lámpája :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!