Magyarországra tradícionális japán családi házat (a gyakori hideg időjárás és a rengeteg betörő miatt) felesleges/lehetetlen építtetni? Képek lent!
Valamiért a google nem a megfelelő kezdőképet tette be a legelső linkhez, ezt kívántam először megmutatni nektek:
"Tisztességesen kifűteni lehetetlen. Biztonsági szempontból meg semmit nem ér."
"Nulla hoszigeteles, nulla fizikai vedelem."
Éppen ezeket emeltem ki én is. ;)
"A japanok is csak azert epitettek ilyenre, hogy a gyakori foldrengesek miatt ne doljon ossze, vagy ha megis, meguszhato legyen."
Ezzel is tisztában vagyok. :) Sőt, szögeket sem használtak, hogy ne legyenek merev részek, ezáltal még jobban ellenálljon egy esetleges földmozgásnak.
Magyarán a kiírásban olvasható szempontok miatt a lehetetlennel egyenlő, hogy valaki ilyet építtessen magának?
Legyen igazad Acélszív! :)
A "viszonylag" olcsó (nak tűnő) építtetési szempontok végett gondolkoztam el az utóbbi időben egy ilyenen, és a Nipponiak tisztaságra, egyszerűségre, sallangoktól mentes tökéletességre törekvései miatt tetszett meg a tradícionális építési stílusuk.
Kérdés csupán az, hogy miféle engedélyek kellenek egy-egy ilyen épület konstruálásához, úgy tudom a magyarországi építkezés már-már fölöslegesen körülményes, bürokratikus, és (el)rettentően szigorú, túlszabályozott - engedményeket hírből sem ismer.
Állítólag idehaza "már semmit sem lehet".
Pedig "az én időmben" tonnaszám épültek kalákában a több szintes családi házak, mégis átvette aztokat a műszaki ellenőr.
Rejtélyes módon senkire sem dőlt rá egy sem - legalábbis mifelénk.
Megépítheted téglából a falakat, ráteszel egy ilyen stílusú tető meg díszítéseket olyan ablakokat ami passzol hozzá és van egy szép japán stílusú házad amiben lakni is lehet.
Nincs ebben semmi, nyugodtan építhetsz ilyet.
Nekem is tetszik, főleg az íves, falakon akár 1,5 m-t túlnyúló tető.
A kukoricagóré a tetején mondjuk nem jön be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!