Leírnátok az építkezés fontosabb lépéseit? És azt, hogy az adott lépések milyen bonyolultságúak az építés többi részéhez viszonyítva? Magyarázat lent!
Például:
1. Terület megtisztítása (nem bonyolult, nagyjából 0,5 % az építtetés egészéhez viszonyítva).
2. Alapásás (kézzel lassú (250 nnégyzetméter esetén 4 hét), géppel gyorsabb, pár nap, de drága, hozzávetőlegesen 2 %).
3. Alapozás (kézzel... ennyi és ennyi idő, gépekkel... stb, stb, 3 % az építkezésből kivett része).
...
7. Falazat elkészítése (vályogtéglákból X idő, ügyelni kell a szigetelésre, a vizesedés káros, építése kézzel történik, 7 % a többi munkafolyamathoz viszonyítva. Vasbetonból géppel, stb, stb, X idő, 5 % a viszonyított aránya).
Ilyesmit szeretnék itt látni, az elejétől a végéig pontokba szedve (vagy ha linkeltek weboldalakat, melyek ezeket így lépésről-lépésre elmagyarázzák, és, hogy a különböző munkafolyamatok milyen fajsúlyúak (időigény, folyamat leírása, mivel és hogyan történik, időigény X - pl. 250/300 - négyzetméteres ház esetén), akkor nekem az a linkgyűjtemény is tökéletes)!
nagyon nagyolva 1teherhordo altalaj vizsgálat (talavíz, teherhordo rtg, anyaga...)
2földmunk, írtási munka (bokor fa pitypang, alap kiásás, esetleg humuszleszedês...)
3alapozás(nem igazán szokták félbehagyni)
4Lábazati fal
5Felmenő teherhordó fal
6Válaszfalak (födém alá majd be kell ékelni)
7Koszorú
8Födém
9Fedélszerkezet, aztán héjjazat....
És ki is hagytam a vízszigeteléseket, hőszigetelést, feltöltéseket, lépcső, áthidalok, zsaluzások, kéményt, padlót, vakolást, egyéb potmunkák, részmunkák........... rengeteg regeteg
alúlról felfele
- Értsd már meg, hogy csak egy átlagos cipőnél akarom tudni, hogy a talp meg a felsőrész ára/bonyolultsága hogyan aránylik egymáshoz?
- Értem én hogy cipő, de a gyereked 26-os lábára való vászon dorkóról, vagy a te 46-os lábadra való krokodilbőr cipőről beszélünk???
Alapból olyan dolgot kérsz, ami (ahogy már leírták) nem 5 perces munka, dolgozni meg senki nem fog ingyen.
Másrészt ahogy írták is, nincs egy sablon, amit ráhúzol, főleg nem úgy hogy megállapítod a költségeket és a "bonyolultságot".
Alapból mit értesz "bonyolultság" alatt? Egy villanyszerelőnek bonyolult vasalást csinálni, míg fordítva a másiknak bonyolult villanyt szerelni.
Azt sem fogja neked senki végig írni, hogy melyik munkafolyamat milyen. Falat, alapot, tetőt, mindent lehet 100 féleképpen csinálni. És egyszerűen tervek nélkül nulla pontossággal lehet kalkulálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!