Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Szakaszos aláalapozás?

Szakaszos aláalapozás?

Figyelt kérdés

végzett már valaki ilyesfajta munkát??

véleményeket tanácsokat szeretnék kérdezni :)

2016. jún. 17. 08:07
 1/9 anonim ***** válasza:
szakmai tudásnélkül nem javaslom! Köművesnek szólj!
2016. jún. 17. 08:52
 2/9 xswerdy ***** válasza:
én is kőművessel csináltattam. 4 helyen ástak ki egyszerre 1-1 méternyit. És vasat vertek mellette a földbe, ami aztán összefogta a szakaszokat. A kőművesem azt mesélte, hogy csinált már olyat is, hogy függőlegesen is szakaszolt, és így szépen alápincézett egy nagyszobát. Szóval kőműves megoldja, de házilag nem kezdenék bele.
2016. jún. 17. 09:18
 3/9 anonim ***** válasza:
Én csináltam a családdal ilyen utólagos alá alapozást vízszigeteléssel együtt. Régi örökölt vájogházamon. Kõmûves nem volt jelen a müveletnél. Tökéletes stabil és száraz lett. Mire vagy kiváncsi?
2016. jún. 17. 14:33
 4/9 anonim ***** válasza:
Mèg kèpeket is találsz a neten ha rákeresel, vályogházaknál jellemzően csinálják. Megoldható házilag is csak valaki azèrt tudja hogyan kellene.
2016. jún. 17. 19:26
 5/9 anonim ***** válasza:

Nagyon el vannak tévedve az emberek hogy miket lehet csinálni és miket nem. Egy ilyen munkát ha magad illegálban megcsinálsz, 400-nél kezdődik csak a büntetés, aztán minden papír pótlása után a fennmaradási engedélyezés.

Ne indulj ki abból hogy mi volt 20-30-40-50 éve. Lényegtelen.

2016. jún. 18. 09:56
 6/9 A kérdező kommentje:

1 vidéken lakom,2 mire megszerzem az engedélyeket és amire valakit felfogadok kb 200-300 ezer forint értékű garázs javitássa csak 4 szer több lenne ha nem még több.

Én elhisszem hogy vannak emberek akik félnek a büntetéstől meg egy ablak cserére is engedélyt kérnek de én nem fogok.

Az aláalapozáshoz visszatérve kömüves a szakmám igaz fiatal vagyok még ilyesfajta munkát nem végeztem csak láttam,nyilván ahány mester annyi féle mód van rá.

Nyilván az alapokat tudom mivel láttam igazából azt nem tudom hogy uj alap készítése után a beton zsugorodik igy a régi alap és az uj alap közt kisebb rés marad akárhogy dolgozom be a betont ezt a rést bedolgozására lennék én kíváncsi.

mielőtt lehurrogna valaki tudom hogy van már duzzadó cement "habarcs" is ilyen aprobb fajta hézag kitöltésére,ami igen elég drága ugy tudom 7-9 ezer/25 kg de régebben halottam olyat hogy van már duzzadást elősegítő adalék házi készitésű habarcsokhoz.Nos ezt nem tudom mennyire lehetne ugy megcsinálni mint a "bolti" habarcsokat olyan minőségűre

2016. jún. 18. 10:29
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem pont rád írtam és a garázs javítására, hanem hogy valaki vályogházat pincézett alá sajátkezűleg. Én csak egy 100as ajtót akartam 140re kibővíteni, kerekperec megmondták hogy 300e lesz a bünti rá plusz új terv, tervengedélyezés, stb. Szóval örülök hogy vidéken nincsenek szabályok, pedig meg lehet ütni a bokát rendesen.
2016. jún. 18. 10:47
 8/9 anonim ***** válasza:

#5 nagyon nem vagy képben!

Kérdező! szakmád akkor nem értem kérdésedet miért tetted fel. Beton nem zsugorodik, hanem tömörödik!

Válalkozó! Lényeg! Nme kell ehhez engedély!!!!!

A jó válaszokat le lehet pontozni, sokan ehhez értenek, nem a kérdésre jó választ adni. Mj: a fagyi vissza nyal!

2016. jún. 18. 12:38
 9/9 anonim ***** válasza:
Birom az ilyen válaszokat hogy engedélyköteles! Ezzel aztán marhára kisegítetted a kérdezõt. Még a hüle is tudja hogy engedélyköteles minden mûvelet manapság. De ki a kutyát érdekli? Ès a kérdés sem ez volt.
2016. jún. 18. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!