Siesta kályha szakaszos üzemeltetésre megfelelő? Nincs tőle gázszag?
"de nem égett a gyufa az oxigénhiánytól, de mi még semmit nem éreztünk."
Na látod,ez egy 6almas nagy kamu,ebben az állapotban már régen halott lennél(költői kérdés,hogy égett a siesta,ha a gyufa nem??) :-)
Egyébként minden siesta rendelkezik oxigénszenzorral,ami a beállított kritikus szintnél kikapcsolja a készüléket.Így még szándékosan sem tudsz öngyilkos lenni mellette.
A siesta balesetek nagyrészét egyébként az okozza,hogy az üzemelő készüléket letakaják, vagy éghető anyagot tesznek rá. Nem ritka az sem, hogy a kályha hője meggyújtja a közelben lévő anyagokat, tárgyakat.Előfordulhat még a csatlakozásnál szivárog, és a kiáramló gáz gyullad meg, ez is sokszor vezethet a palack robbanásához.Kis odafigyelésekkel ezek elkerülhetők.A pánikkeltést így ne erőltessük...
Képzeld el, hogy a gyufa feje ellobbant, a fa része nem égett, lementem a földszintre, ott simán meggyulladt. Többször is megcsináltam ezt. Mert épp csak felmentünk az emeletre, nem töltöttübk ott sok időt. De nem fogok itt magyarázkodni neked. Zárkózz be egy sziesztával a fürdőszobadba tesztelni!
Persze, 90-es évekbe oxigén szenzor...
"De nem fogok itt magyarázkodni neked."
Kár is.Akkora bődületes ökörséget hordassz itt össze,tényleg nem tudom sírjak vagy nevessek. :-)
"Zárkózz be egy sziesztával a fürdőszobadba tesztelni! "
Megvolt. Kb 15-20 perc múlva reteszelten leáll a készülék.
"Persze, 90-es évekbe oxigén szenzor..."
Igen, 93-as gyártású kályhám van,és bármennyire is fáj,így működik..
Kérdésem: Amennyiben szerinted élet és közveszélyesek ezek a készülékek,akkor hogyan lehet,hogy gyártási és forgalomahelyezési engedéllyel rendelkezenek és több tucat helyen megvásárolhatók a kereskedelemben ma is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!