Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Siesta kályha szakaszos...

Siesta kályha szakaszos üzemeltetésre megfelelő? Nincs tőle gázszag?

Figyelt kérdés
Nyaralóban használnám. Télen le szoktam menni a nyaralóba, de soká tart mire olajradiátorral / hősugárzóval befűtök. Arra gondolok az első 1-2 órában használnám, utána villannyal tartanám a hőmérsékletet. Csak aggógom hogy a helyiség levegőjét használja.
2016. márc. 16. 22:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
67%
Én nem tenném. Kb. 20 éve csak a szerencsének köszönhettük az életünket öten. Alattomos, észrevétlen gyilkos.
2016. márc. 16. 22:43
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy van szaga is.
2016. márc. 16. 22:56
 3/13 anonim ***** válasza:
60%
+ az sem elhanyagolható, hogy telenyomja a levegőt párával, amitől jó kis penészgyár válik a helységből.
2016. márc. 16. 23:32
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Sok oxigènt zabál az a baj. Csak szellőző helyisègben lehet használni, zártba nem.
2016. márc. 17. 07:03
 5/13 anonim ***** válasza:
52%
Nyugodtan használd.Évek óta ilyet használok átmeneti időszakban.Palacból MOL-osat vegyél,semmi szaga nincs,a Flaga elviselhetlen,a Prímagázos talán egy fokkal jobb.Kishazánkban sajnos ezt is ilyen városi legenda övezi"felrobban,meghalsz tőle,zárt térben nem használható.." egyéb butaságok.
2016. márc. 17. 09:33
 6/13 anonim ***** válasza:
90%
Nem városi legenda! Közvetlenül melegítheted magad vele egy nagy légterü, szellős helyiségekbe, de zárt térben, kis helyisékekből 1 óra alatt kiégeti az oxigént. Anno öten elmentünk egy két szintes nyaralóba, 4-5 sziesztával fűtöttünk, és rá akartam gyújtani lefekvés előtt, de nem égett a gyufa az oxigénhiánytól, de mi még semmit nem éreztünk. Ha akkor nem akarok rágyújtani, 1 óra múlva már nem éltünk volna. Utána résnyire nyitva hagytuk az ablakokat, úgy aludtunk. Alattomos, mert nem érzed, hogy baj van, csak elálmosodsz.
2016. márc. 17. 12:21
 7/13 anonim ***** válasza:
Még annyi, hogy nem érdemes 1-2 órát fűteni, mert utána mindenképp szellőztetni kell.
2016. márc. 17. 12:23
 8/13 anonim ***** válasza:
57%

"de nem égett a gyufa az oxigénhiánytól, de mi még semmit nem éreztünk."

Na látod,ez egy 6almas nagy kamu,ebben az állapotban már régen halott lennél(költői kérdés,hogy égett a siesta,ha a gyufa nem??) :-)

Egyébként minden siesta rendelkezik oxigénszenzorral,ami a beállított kritikus szintnél kikapcsolja a készüléket.Így még szándékosan sem tudsz öngyilkos lenni mellette.

A siesta balesetek nagyrészét egyébként az okozza,hogy az üzemelő készüléket letakaják, vagy éghető anyagot tesznek rá. Nem ritka az sem, hogy a kályha hője meggyújtja a közelben lévő anyagokat, tárgyakat.Előfordulhat még a csatlakozásnál szivárog, és a kiáramló gáz gyullad meg, ez is sokszor vezethet a palack robbanásához.Kis odafigyelésekkel ezek elkerülhetők.A pánikkeltést így ne erőltessük...

2016. márc. 17. 13:24
 9/13 anonim ***** válasza:

Képzeld el, hogy a gyufa feje ellobbant, a fa része nem égett, lementem a földszintre, ott simán meggyulladt. Többször is megcsináltam ezt. Mert épp csak felmentünk az emeletre, nem töltöttübk ott sok időt. De nem fogok itt magyarázkodni neked. Zárkózz be egy sziesztával a fürdőszobadba tesztelni!

Persze, 90-es évekbe oxigén szenzor...

2016. márc. 17. 13:40
 10/13 anonim ***** válasza:

"De nem fogok itt magyarázkodni neked."

Kár is.Akkora bődületes ökörséget hordassz itt össze,tényleg nem tudom sírjak vagy nevessek. :-)

"Zárkózz be egy sziesztával a fürdőszobadba tesztelni! "

Megvolt. Kb 15-20 perc múlva reteszelten leáll a készülék.

"Persze, 90-es évekbe oxigén szenzor..."

Igen, 93-as gyártású kályhám van,és bármennyire is fáj,így működik..

Kérdésem: Amennyiben szerinted élet és közveszélyesek ezek a készülékek,akkor hogyan lehet,hogy gyártási és forgalomahelyezési engedéllyel rendelkezenek és több tucat helyen megvásárolhatók a kereskedelemben ma is?

2016. márc. 17. 16:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!