Erkélyüvegem betört több helyen jégkár miatt. Lakásbiztosítás kifizette, üvegessel megcsináltattam számlára. Igen ám, de a megcsináltaott üveg 3 hét múlva magától berepedt. Nem volt semmiféle jégkár, nem csapta be a huzat, stb. Egyszerűen fogalmam nincs mitől az üveg középen keresztberepedt. Anyaghiba? Technológiai hiba? Nem tudom. A biztosító érthető módon nem fizeti ki, mondván káresemény nem történt. Az üveges pedig kicserélné de kifizettetné velem amit már egyszer kifizettem.
A kérdésem: Mi a teendő ilyenkor? Kifizettem több mint 100.000 Ft -ot és ugyanúgy be van repredve az üveg mint előtte. Az üvegesre vonatkoznak garanciális előírások?
Sok üdv.:
2016. jún. 6. 17:08
1/7 anonim válasza:
Ha az üveges építette be, ő vette le a méretet is, akkor- ha számlát is adott - joggal elvárható, hogy a hibás teljesítést saját maga térítés nélkül kijavítsa.
De ha az üveges csak legyártott egy üveget egy adott méretre, akkor csak addig felelős, amíg át nem vetted az üvegwt, mwrt akkor kellett volna leellenőrizni a méretet, mert valószínűleg nem tud az üveg a keretben tágulni, túl nagy a mérete.
Ha meg nincs számla, akkor nincs miről beszélni.
2016. jún. 6. 18:01
2/7 anonim válasza:
1# számla biztos van, mivel a biztosító bemondásra nem fizet, csak akkor, ha számlával üvegeztetett és azt be is tudta mutatni.
2016. jún. 6. 18:56
3/7 anonim válasza:
Fogyasztóvèdelem is van.
2016. jún. 6. 19:33
4/7 A kérdező kommentje:
Üdv. Köszönöm a kommenteket. Számla van, biztosító fizette. A méretet az üveges vette le. Az üveget ő vágta le az ő által levett méret alapján. Az bosszant hogy tárja kezeit, van ilyen ... mondja ő. Berakja mégegyszer, leszámlázza nekem mégegyszer és vigyem a számlát a biztosítóhoz. Voltam a biztosítónál és nem fizet mondván egyszer már fizetett. Jogos. Brrrr.
2016. jún. 6. 20:34
5/7 anonim válasza:
Közöld az üvegessel, hogy mással fogod megcsináltatni, ha garanciálisan nem javítja ki a munkát, és az összes költséget, valamint a többletköltséged be fogod rajra hajtani (ügyvédi, bírósági, végrehajtói díjak és költségek), ami az eredeti összeg többszöröse is lehet. Még szakértőt is fogadhatsz az ő költségére. Ha ezt tudomására hozod, hogy nem ijedsz meg továbblépni az igazadért, meg fogja csinálni a kijavítást.
2016. jún. 9. 16:44
6/7 anonim válasza:
5#-ös válasza lehet durvának meg "égő"-nek hangzik, de neki van igaza. Egyszerűen erre játszanak, hogy úgyse fogod verni az asztalt meg menni az igazadért úgyhogy azt csinálnak, amit akarnak.
2016. jún. 9. 23:42
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a kommenteket. Esetleg még annyi, hogy tudná e valaki (akár jogszabályi hivatkozással) hogy az üvegesre milyen garanciális jogszabályok, előírások vonatkoznak?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!