Egy telek X %-os beépíthetősége állhat két teljesen külön álló épületből?
Figyelt kérdés
Van egy telek, aminek 30% a beépíthetősége. Van már rajta egy ház (illetve egy garázs). Ezekkel a beépítettség 18%-os.
A maradék 12% beépíthető területre fel lehet építeni egy teljesen különálló házat?
2016. febr. 25. 18:20
1/3 anonim válasza:
igen, lehet több külön épületet építeni a beép. százalékon belül.
2/3 xswerdy válasza:
koránt sem biztos, amit az előttem szóló mond. Ez erőteljesen függ a helyi építési szabályzattól. Az pedig általában meghatározza, hogy az adott övezeten belül mekkora telekméret fölött állhat 2 épület a telken.
3/3 plajer tibor válasza:
sőt az én előttem szólónak sem biztos teljesen az igazsága, mert pl BP. 15 KERÜLETÉBEN a helyi szabályozás nem enged 20 méternél hosszabb épületet. Így unokaöcsémnek külön épületben kellett ( nem így akarta ) elhelyezni a garázsokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!