Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Melyik kazánt vegyem meg?...

Melyik kazánt vegyem meg? Celsius p-v30 vagy calor v30 kazán.

Figyelt kérdés
2016. jan. 16. 19:12
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Nekem egypár lemezkazánt már sikerült perforáltra tüzelni, elegem lett belőlük, és öntvénykazánra tértem át. Egy százassal több ugyan az ára, de az elhasználódási ideje örök élet meg egy nap.
2016. jan. 16. 21:52
 2/18 anonim ***** válasza:
Mivel akarsz fűteni benne?
2016. jan. 17. 13:54
 3/18 A kérdező kommentje:

Hello.

Fával akarok tüzelni és akarok egy puffert is berakni.A Calor v40-et néztem most mert nagyobb a tüztere.A fütésszerelö le akart beszélni a pufferröl de csak jókat olvastam róla.Állítólag sokkal hatékonyabb az égetés.140 nm-re gondoltam egy 2km-es tartályt.Szerinted?Esetleg tanács?

2016. jan. 17. 14:05
 4/18 anonim ***** válasza:
Puffer azért is jó, többek között, mert nem kell lefojtanod a kazánt, hagyhatod égni nyugodtan, így nem lesz kátrányképződés sem. A másik nagy előnye miatt (kiegyenlítettebb fűtés, kevesebb fűtőanyag, stb) viszont mindenképpen érdemes rá beruházni.
2016. jan. 17. 14:30
 5/18 A kérdező kommentje:
A puffer és a kazán közé érdemes egy keringetöt berakni?Meg persze kell egy termo szelep is a kazán üzemi höfokához...Gondolom a nagy puffer meg a kiegészítök az egy olyan 300-400 ezer ft plusz lehet..
2016. jan. 17. 15:55
 6/18 anonim ***** válasza:
Igen, nálunk külön keringetője van a puffer körnek.
2016. jan. 17. 16:02
 7/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Esetleg a lébényi kazán jó döntés?
2016. jan. 17. 16:04
 8/18 anonim ***** válasza:
Lébényi kazán az kimondottan a bálatüzeléshez ajánlott, én inkább Celsiust vennék, de 40 kW környékén, ha 2000 literese puffert akarsz. Írod, hogy 140 négyzetméter a ház, kérdés az, hogy mennyire szigetelt?
2016. jan. 17. 16:23
 9/18 A kérdező kommentje:
Nem bálák miatt gondoltam a lébényi kazánt hanem a nagy ajtó miatt.Sok a tönk meg a tuskó is.Meteres fát is csak ketté kell vágatni.A ház nincs höszigetelve.54 cm-es vályog...
2016. jan. 17. 18:15
 10/18 anonim ***** válasza:
Én még mindig öntvénykazán párti vagyok, mert utoljára azt vettem, és nagyon elégedett vagyok vele. Nézzél meg egy Viadrus, vagy Beretta öntöttvas kazánt, akkora ajtaja van, hogy Zillel be tudsz járni... :-) Vagy mindenképpen lemezt szeretnél?
2016. jan. 17. 18:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!