Melyik kazánt vegyem meg? Celsius p-v30 vagy calor v30 kazán.
Figyelt kérdés
2016. jan. 16. 19:12
1/18 anonim válasza:
Nekem egypár lemezkazánt már sikerült perforáltra tüzelni, elegem lett belőlük, és öntvénykazánra tértem át. Egy százassal több ugyan az ára, de az elhasználódási ideje örök élet meg egy nap.
3/18 A kérdező kommentje:
Hello.
Fával akarok tüzelni és akarok egy puffert is berakni.A Calor v40-et néztem most mert nagyobb a tüztere.A fütésszerelö le akart beszélni a pufferröl de csak jókat olvastam róla.Állítólag sokkal hatékonyabb az égetés.140 nm-re gondoltam egy 2km-es tartályt.Szerinted?Esetleg tanács?
2016. jan. 17. 14:05
4/18 anonim válasza:
Puffer azért is jó, többek között, mert nem kell lefojtanod a kazánt, hagyhatod égni nyugodtan, így nem lesz kátrányképződés sem. A másik nagy előnye miatt (kiegyenlítettebb fűtés, kevesebb fűtőanyag, stb) viszont mindenképpen érdemes rá beruházni.
5/18 A kérdező kommentje:
A puffer és a kazán közé érdemes egy keringetöt berakni?Meg persze kell egy termo szelep is a kazán üzemi höfokához...Gondolom a nagy puffer meg a kiegészítök az egy olyan 300-400 ezer ft plusz lehet..
2016. jan. 17. 15:55
6/18 anonim válasza:
Igen, nálunk külön keringetője van a puffer körnek.
7/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Esetleg a lébényi kazán jó döntés?
2016. jan. 17. 16:04
8/18 anonim válasza:
Lébényi kazán az kimondottan a bálatüzeléshez ajánlott, én inkább Celsiust vennék, de 40 kW környékén, ha 2000 literese puffert akarsz. Írod, hogy 140 négyzetméter a ház, kérdés az, hogy mennyire szigetelt?
9/18 A kérdező kommentje:
Nem bálák miatt gondoltam a lébényi kazánt hanem a nagy ajtó miatt.Sok a tönk meg a tuskó is.Meteres fát is csak ketté kell vágatni.A ház nincs höszigetelve.54 cm-es vályog...
2016. jan. 17. 18:15
10/18 anonim válasza:
Én még mindig öntvénykazán párti vagyok, mert utoljára azt vettem, és nagyon elégedett vagyok vele. Nézzél meg egy Viadrus, vagy Beretta öntöttvas kazánt, akkora ajtaja van, hogy Zillel be tudsz járni... :-) Vagy mindenképpen lemezt szeretnél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!