Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Mi a tapasztalatotok a könnyűs...

Mi a tapasztalatotok a könnyűszerkezetes házakkal?

Figyelt kérdés

Ugyan azt írják róluk, hogy stabilak -igaz csak a földrengésre tértek ki- engem egy-egy orkán erejű szél jobban érdekelne, hogy azzal szemben mennyire ellenállók, mivel egyre többször van itt Magyarországon is ilyen idő.

Valamint, hogy a faszerkezet miatt mennyire lehet a termeszek közkedvelt helye?

2016. jan. 10. 10:00
 1/2 anonim ***** válasza:

Engem is érdekelnek a könnyűszerkezetes házak előnyei és hátrányai. Ugye mióta a csapból is az új csok folyik nálunk is aktuálissá vált a kérdés, máshogy sajnos esélyünk sincs.

Amit én látok,hogy nem sokkal olcsóbb eny könnyűszerkezetes manapság, mint a tégla.

Könnyűszerkezetest építenek fa és fém vázzal is. A fém kicsit drágább,talán 1-1,5 milla 100nm felett, viszont azt gondolom, hogy a fém tartósabb.

A fa egy élő anyag, nem is tdom hény év kell neki,míg mozog beáll, de 1-2 tuti. Na eközben biztos hogy repednek a falak.

Olvastam pont itt a gyk-n, hogy a szú berágta magát annak ellenére,hogy rovar és gombásodás ellen le lett kezelve a fa....

2016. jan. 10. 11:23
 2/2 A kérdező kommentje:

Igen, nálunk is pont a csok miatt került ez napirendre. Ha nem olcsóbb mint a tégla, akkor egyértelmű a választás szerintem, hisz azért az csak egy biztos, bevált alapanyag.

Akkor ezek szerint az, hogy mennyire odafigyelnek a fa előkezelésére sem teljesen igaz... :/

2016. jan. 10. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!