Szerintetek nem kicsik a minimum négyzetméterek a CSOK
feltételeinél?
Figyelt kérdés
Gondolok itt konkrétan arra, hogy lakás esetén 60 m2 a háromgyerekes támogatáshoz. 60 m2. Egy öt tagú családnak? Háznál a 90m2 még csak-csak, mert legalább van kertjük, de szerintem lakásban a 60m2 iszonyú kicsi.
Jó persze, hát a nagyobb lakás drága, de mennyire átgondolt ötlet ez, hogy azt támogatják, hogy 3 gyerek úgy nőjön fel, mint egy szardíniás dobozban, szerintem, ha már adnak 10 + 10 milliót, akkor azért valami élhetőbb méretet is meghatározhattak volna.
2016. jan. 8. 15:28
1/8 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy lehet nagyobbat is venni, mert ez csak a minimum, de ilyen alacsonyan meghúzni a minimumot...
2016. jan. 8. 15:35
2/8 anonim válasza:
Szerintem is kevés, de majd mindjárt jönnek, akik megmagyarázzák, hogy egyrészt ok is felnőttek ekkora helyen öten, hatan, másrészt elmondják, hogy undorító ennyit szidni ezt a szuper programot, ami országunk minden gondját megoldja. Mi hárman élünk 60 négyzetméteres lakásban, oké, hogy nem jó az elosztasa, de akkor sem tudom elképzelni, hogy ekkora területen hogyan lehetne kialakítani egy normális konyhát egy élhető nappalival és legalább két, de inkább megy hálószobával, mert én a gyerekeimnek legalább annyit szeretnénk megadni, hogy legyen lehetősége a saját szobára. Ha meg úgy döntenek, hogy együtt akarnak aludni egy szobában a testvérével hajrá, de ha akarnak, akkor legyen sajátkuckójuk, aahol felfedezhetik a testük, ahol együtt lehetnek később a parjukkal.
2016. jan. 8. 16:09
3/8 A kérdező kommentje:
"másrészt elmondják, hogy undorító ennyit szidni ezt a szuper programot, ami országunk minden gondját megoldja"
Mondjuk én még így is, hogy azért rohadt nagy lelkű adomány ez, azt látom, hogy hőbörögnek, miért nem adják erre is, arra is, ez így szemétség, mert semmire se jó, sőt, még olyat is láttam, aki azon háborodott fel, hogy már miért kéne olyan sokat visszafizetni, ha mégse lesz neki három gyereke, meg mi az már, hogy lombikozni is kell?
2016. jan. 8. 16:14
4/8 anonim válasza:
Elosztás kérdése, mert elvétve bár, de akad olyan lakás, ahol elfér 3 gyerek 60 m2-en, a régebbi panelekben vannak ilyenek, mondjuk új építésűben nem nagyon, de szerintem refkektálni fog az ingatlanpiac erre az igényre és lesznek 60-70 m2 között 3 gyerekeseknek való lakások, ami szerintem pozitív hozadék. De majd meglátjuk :-)
2016. jan. 8. 18:08
5/8 A kérdező kommentje:
Régi panelekben is 64m2 az, amiben egy plusz két fél szoba van. Szerintem elég gáz, hogy a szülők egy kihúzható kanapén élik le az életüket, a 3 gyerek meg két 2x3 méteres csövön öli egymást, hogy kinek legyen külön szobája.
Amúgy érdekes felvetés, hogy a piac majd válaszol a felmerülő igényekre, kíváncsi leszek, mit tudnak kihozni.
2016. jan. 8. 22:34
6/8 anonim válasza:
Hát mi kicsi korunkban 52 m2-es panelban éltünk, ami 1 nagy szobából és 2 félszobából állt, a konyhába meg befért az étkező. A szomszédunké a nagyobb típus volt, ott 2 nagy szoba és egy fél szoba volt, ugyanolyan normál méretű konyhával, az volt a hatvanvalahány m2. Mi most egy olyanban lakunk, ami 54 m2, és jó elrendezéssel elfér egy amerikai konyhás nappali, két jó nagy szoba, egy normálus méretű fürdő és egy külön wc. Direkt kicsi, de jó elosztású lakást kerestünk, vagy jól alakíthatót. Én tudnék 65 m2-re kialakítani olyat, amiben elfér 3 gyerek kényelmesen :-) No persze nem tervezünk 3 gyereket.
2016. jan. 9. 06:53
7/8 anonim válasza:
Ez a minimum, tudtommal semmi nem tiltja, hogy nagyobb legyen. Viszont vannak olyan helyek, ahol ennyiből még ekkora helyet is nehéz találni. Nem állítja senki, hogy marha ideális és kényelmes, de sokan élnek egyelőre sokkal kisebb helyen, azoknak pl megváltás lehet. Aki meg nem ehhez szokott, az el se tudja képzelni.
2016. jan. 9. 12:38
8/8 A kérdező kommentje:
"Ez a minimum, tudtommal semmi nem tiltja, hogy nagyobb legyen."
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!