Kézi belső vakolás jobb vagy gépi?
nekem a gepit elbasztak a mesterek, es mire kijottek megint megjavitani eltelt egy csomo ido.. azt mondanom se kell dragabb is, szoval marad a kezi.
persze ha olyan ismid van aki gepivel profi es gyors akkor lehet jobban megeri, de itthon meg mindig sok a kontar es a manualist tobben ertik. bar nem irtad mit hany m2 kell vakolni ha uj hazat epitesz es semmi xtra nincs lehet a gepi megeri
kimondottan ezzel foglalkozó cégeket kell keresni, nekik megvan a tapasztalatuk és a gépparkjuk is hozzá, hogy géppel szépen kivakolják a házat.
sokkal szebben és jobban meg lehet csinálni géppel, az hogy a hozzá nem értő mekk mesterek elvállalják az ilyen melókat...hát ezért kell inkább erre szakosodott cégekkel csináltatni.
én ha most építenék házat, a hagyományos kézi vakolást biztos nem erőltetném, 10 éve dolgozok az építőiparban, láttam már pár házat szóval tudom hogy a gépi vakolás minőségileg közelébe sincsen a kézihez képest.
eleve az egész falazat a sarkoknál be van elvédőzve, ami benne lesz a vakolatban, és egyúttal megadja a precíz függőleges vakolás síkját is, tehát a sarkokat az amúgy is sokkal szilárdabb és erősebb gépi vakolat + beépített élvédők miatt szinte alig lehet leverni, ha esetleg pakolászás közben neki ütődne valami.
a legolcsóbb manapság a gipszkarton, hozzá való ragasztóval simán a téglára rá kell ragasztani a lapokat, és utána az illesztéseget beglettelni, aztán már mehet is rá a festék.
ennél olcsóbb nincsen, mert kb 600-700ft/négyzetméter az anyag ár.
én gipszkartonnal csináltam meg az egész házamat, egyedül 1 hét alatt megvoltam (90 tábla ment el) és gyönyörű sík falaim lettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!