Szellőző berendezés házilag?
Üdv! Penészesedés, párásodás miatt szellőző berendezést szeretnénk beszereltetni (ablaknyitás alap, ezen kívül szeretnénk még). Több helyen olvastam, hogy házilag oldották meg (ugyanazt mint a cégek, csak olcsóbban), mennyezetbe ventilátorokkal, de hogy pontosan milyet, hogyan, arról nincs információ. Olyan emberek tippjeit, ötleteit, tapasztalatait várnám, akik házilag oldották meg a szellőzést, mit vettek, hogyan, hova, stb, minden érdekel. :)
Nagy köszönet! :)
Én vettem egy elektromos párátlanítót. Nagy találmány, mert akkor is sokat ér, ha kint ködös az idő (ilyenkor hiába szellőztetsz) Nekünk egy fél év alatt egyébként meg is szüntette a problémát (egyre kevesebb vizet gyűjtött), azóta gyakorlatilag alig megy. Plusz előny, hogy a ruhák bent is sitty-sutty száradnak.
Ilyen gépünk van, tényleg csak ajánlani tudom.
Még nincs, de a lesz. Valami ilyesmi:
Már kinéztem egy közeli boltban, csak nem jut eszembe a márka.
A fürdőszobából származik a pára legalább fele, ezt akarom megszüntetni.
A fürdőszoba plafonjába be van építve egy PVC-cső, a ventilátor pont ebbe illik. Lesz egy kapcsoló, ami indítja, meg egy másik, amivel le lehet állítani, ha valamiért erre lesz szükség. A padlásról kapja majd az áramot.
A lakás másik oldalán van egy 63-as PVC beépítve a falba, a mennyezet alatt. Plusz a spájz ablaka mindig nyitva van (nagyon nagy hidegek kivételével), ezeken jöhet be levegőutánpótlás.
Ezt ritkán árulják el, mert ez a lényeg, amit szeretnél.
Ezt úgy csinálják, hogy a fürdő-WC-konyha az elszívás alatt áll, mert innen kell a párát elvinni. Befújás a szobáknál van. Hogy a teljesen átszellőzzön, a távolabbi sarokba jön a befújás, átlósan áthúzva a szobán. ajtóknál mindig van szellőző, hogy csukott ajtónál is működjön a rendszer. A befújást szét kell oszlatni, hogy 1m távolból már ne legyen érezhető, különben huzatos lesz a lakás és az izületek megsínylik. A ventillátort egy páramérő vezérlő, vagy időre vagy dirrekt indíthatod. Általában alaprajz alapján mondanak árat, mert a levegő átjárásának tervezéséhez ez kell. Én ennyit tudtam összeszedni.
de ez a legújabb berendezés amit találtam, olvasd el: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!