Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Fizetnünk kéne, de kell...

Fizetnünk kéne, de kell használatba vételi előtte?

Figyelt kérdés

Annyira ideges vagyok!!! Kivitelező épit nekunk hazat. Ma mentem be a bankba az utolso reszt kikerni meg a szemlét! Erre kozlik velem hogy ahoz hogy ok fizessenek kell hasznalatba veteli!! Majdnem szivrohamot kapam mivel 25 en lejar a hatarido az átadásé!

Felhivtam a kivitelezot es mondtam neki mire tok ideges lett meg h ezt nekunk tudni kellett volna!! Most ha nem fizetunk 1 het mulva akkor az a mi hibankbol lesz? Es fizetnunk kell a napi 4000 ft ot a csuszásért?? Nem hiszem el h a kivitelezonek nem volt még hiteles ügyfele és nem tudta hogy az utolso részlethez kell a hasznalatbaveteli a banknak! Viszont a naplot 1 het mulva zarja le es addig még intézni sem tudok semmit az epitesi hatosagnal!

Valaki esetleg jart mar igy? Ez most kinek a hibaja? Es tenyleg 1-2 honap mire megkapom azt a nyomorult hasznalatbavetelit?

2015. nov. 19. 09:49
 1/2 anonim ***** válasza:
Hogy szerződtél a kivitelezővel? Mindig a használatbavételi után kell fizetni az utolsó részletet (ha valami hiányosság miatt nem kapjátok meg elsőre, tudjátok mivel motiválni a hibajavításra). Ezen felül a kivitelezőnek egy csomó nyilatkozatot ki kell adni, hogy használatba vehesd a házat. Amúgy egy átlagos családi háznál használatbavételi bejelentés van, ügyintézés 10 nap. De előtte a kivitelezővel együtt komolyan kell adminisztrálnotok. Pláne, ha trehány volt.
2015. nov. 19. 23:22
 2/2 A kérdező kommentje:
Szerintem is ez a normális. az a baj este tudom megnézni hogy erre a részre pontosan mit írtunk. Azt tudom késedelmi kamat 4000/nap de nem tudom mitől számítva.
2015. nov. 20. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!