Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Valaki segítene nekem kiszámol...

Valaki segítene nekem kiszámolni a házam HASZNOS alapterületét? Hogyan kell kiszámolni?

Figyelt kérdés
Egy 10x10-es családiházról lenne szó. Többit segítség esetén kommentben leírom! Köszönöm.
2015. szept. 2. 11:55
 1/8 anonim ***** válasza:

Most nem azért, de kihagytad az általánost?

Persze segítünk, írd a részleteket.

2015. szept. 2. 12:09
 2/8 anonim válasza:
Ó, 10x10? Hát akkor pontosan 136,28 m^2/gb
2015. szept. 2. 12:33
 3/8 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy én jártam rossz iskolába, de ilyet nem tanítottak! :D

Szóval: Van egy konyha, 2 szoba, fürdő, wc, spejz, folyosó, és egy terasz. Mit, hogx számoljak? :) Köszi a segítséget!

2015. szept. 2. 13:12
 4/8 anonim ***** válasza:
leméred a helységeidet és kiszámolod a területeket így ebbe nem lesznek benne a falak által foglalt területek
2015. szept. 2. 13:55
 5/8 Trafó1 ***** válasza:

Hasznos alapterület= a helyiségek belső alapterületének összege.

Tehát nem számít a fal vastagsága, nem számít az 1.9 m nél alacsonyabb beltérrel rendelkező helyiség(pl tetőtérnél a rézsű 1.9 alá esö része) , pince, terasz, fedett, de nem négy oldalon zárt helyiség, lépcsőháznál csak a lépcsőkkel fedett terület számít tehát ha egy lépcsőnél egy szekrény lefér a lépcsők mellett/közözz az nem hasznos tér.

2015. szept. 2. 14:20
 6/8 anonim válasza:

"Lehet, hogy én jártam rossz iskolába, de ilyet nem tanítottak! :D "

Szorozni és összeadni? Csodálom, hogy írni tudsz.

2015. szept. 2. 14:44
 7/8 anonim ***** válasza:
Az 5. jól írta, annyi kiegészítéssel, hogy a lépcső alatt is csak az 1,90 m feletti rész számít, a lépcsőfoko területét is bele kell számítani. A mellette lévő területek szintén számítanak. A pince is hasznos alapterület, bár nem a lakás része.
2015. szept. 2. 15:50
 8/8 anonim ***** válasza:
Mihez kell? Mert nem ugyanúgy számolják pl csok-hoz mint sima hitelhez, nekünk kétszer javították emiatt az értékbecslésünket a csok+hitelhez.
2015. szept. 2. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!