Hőtükrös fólia beton padlásra ér valamit?
A nyári felmelegedés ellen biztosan megfelelő lenne.
De párazáró anyagot ne tegyél a födémre, mert a pára lecsapódik a felületén, ha elégtelen a kiszellőztetése, és télen nedvesedni fog a mennyezeted.
Ha viszont túlságosan kiszellőzne, akkor meg pont nem éred el a kitűzött célt.
Egyik barátomnál kb. 1 négyzetméteres csíkokat húztak be a tetőlécek alá, és a jelenlegi tetőfólia tetejére. Neki beépített tetőteres a háza.
Elégedett vele, ez kb. 2 C fokot jelent (35 helyett 32 lett).
Nála van belső párazáró fólia, ezért nem kell számítania páralecsapódásra.
A Solflex lapokat egymásra lapolták, hogy a víz le tudjon folyni róluk. Tűzőgéppel rögzítették a szarufák oldalához, bár nem tudom, hogy ez megfelelő technológia-e. Szerintem egy erősebb széltől kiszakadhatnak a helyükről.
A hő konvekcióval, radiációval, és kondukcióval is terjed. Ebből a hőtükör csak nyilván a radiációval terjedő hőt akadályozza úgy-ahogy.
Én inkább hőszigetelő anyaggal raknám meg a födémet. Abból is olyannal, ami nem légátjárható, tehát kőzetgyapottal semmiképpen. Ha olyan a szélnyomás, vagy a huzat a padláson, akkor a hideg áthalad a kőzetgyapoton és nem ér semmit. (A homlokzati kőzetgyapoton ugye a nemesvakolat akadályozza, hogy a levegő bejusson, de a padlásra ilyet nem teszel. És hamis illúzióba ringatod magad, hogy te hőszigeteltél. Holott dehogy...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!