Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Ha télen fűtetlenül hagyok...

Ha télen fűtetlenül hagyok egy száraz házat akkor lesz valami baja?

Figyelt kérdés
Laminátparketta, járólap bútor és radiátor van benne csak. Tavaly is úgy volt hagyva de akkor még csak gipszkartonozva volt. Télen amikor sütött a nap száraz idő volt mindig kiszellőztettük és így nem penészedett semmi. Vizet kifújtam a csövekből. Fűtés még nem volt feltöltve. Idén is úgy merjem hagyni?

2015. júl. 28. 11:32
 1/10 anonim ***** válasza:
Ha a radiátorokban nincs víz nem lehet semmi baj , nekem is van így házam már 5 éve semmi baja.
2015. júl. 28. 13:02
 2/10 A kérdező kommentje:
Laminátpadlónak, járólapnak, pozdorja bútoroknak semmi baja?
2015. júl. 28. 13:20
 3/10 anonim ***** válasza:
Semmi teljesen rendben minden , bútor és laminált is.
2015. júl. 28. 14:45
 4/10 anonim ***** válasza:
Járólapnak sincs baja.
2015. júl. 28. 14:45
 5/10 A kérdező kommentje:
Zsír... akkor skippelem az idei költözést, túl sokat kéne még költeni hogy idén költözni tudjak. Jővőre kényelmesebb lesz.
2015. júl. 28. 15:01
 6/10 anonim ***** válasza:

Itt az előttem szólók már minden fontosat elmondtak, és gondos gazda módjára a fűtés- és vízvezetékeket letéliesíted. Csak amiatt szólok hozzá a témához, mert a kérdésedből érződik, hogy a penészedéstől is félsz.

Amennyiben nem a falak szívják lentről a vizet, a nedvességtől és a penészedéstől ne félj egy nem lakott házban.

Ha az alap és a falak nem nedvesednek, akkor egy nem lakott házban nem lehet gond a párásodás.

A párát maga az ember és az emberi tevékenység termeli.

Egyrészt kilégzéssel párát lehelünk ki.

Másrész a padozat felmosása, a mosás, ruhaszárítás, a mosogatás, a fürdés - ezek növelik intenzíven egy házban a páratartalmat.

2015. júl. 29. 13:43
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Elsősorban a kanapé, radiátorok zománca, bútorlapokból készült bútorok, járólap, csempék, laminált parketta miatt aggódok. De akkor ezek szerint nem gond. Akkor jövő tavasszal költözünk csak.
2015. aug. 3. 10:31
 8/10 anonim ***** válasza:
Esetleg ha a fűtéstől külön álló boiler van azt is víztelenítsd.
2015. aug. 3. 11:58
 9/10 anonim ***** válasza:
Célszerű a szifonokat, Wc-t is vízteleníteni.
2015. aug. 3. 12:04
 10/10 A kérdező kommentje:
Boiler nincs. Szifon-t wc-t már tavaly is víztelenítettem.
2015. aug. 3. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!