Olyan panellakásra, aminek eddig nem volt erkélye, lehet erkélyt építtetni?
Figyelt kérdés
Van egy lakásom harmadik emeleten, aminek nincs erkélye, viszont szeretném, ha lenne. Lehetséges ilyen engedélyt szerezni hogy én építtethessek egyet?2015. júl. 27. 17:41
1/6 anonim válasza:
Szinte biztos, hogy nem. A panellakások átalakítására nagyon szűk lehetőségek vannak, mivel figyelembe kell venni az egész épület statikai jellemzőit
2/6 anonim válasza:
Hol lenne az erkély?
Csak úgy a levegőben?
3/6 anonim válasza:
Erre nem fogsz engedélyt kapni.
Teljes épület felújítása esetén már hallottam, hogy utólag építettek erkélyt, de te ezt így magadban nem tudod megvalósítani.
4/6 anonim válasza:
Egyetlen megoldás, ha elcseréled erkélyesre...
Egyébként egy erkély sokat javít egy lakás élhetőségén.
5/6 anonim válasza:
Sziasztok, én is gondolkodom ilyenen, viszont én az egyik kisszobát szeretném leválasztani, tehát az erkély nem kifele lógna. Vélemény?
6/6 anonim válasza:
Hogy? Kiszeded a kisszoba falát az utca felé?
1, FŐTARTÓFAL! Nem válaszfal, ez tartja a feletted lévő emeleteket.
(lehetne ugyan vasból tehermentesítőt csinálni, de nem kapsz rá engedélyt, nincs az a statikus aki ezt engedné)
2, Az egységes utcakép, homlokzati kép miatt sem kapsz engedélyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!