Mennyibe kerül egy 25nm-es kisebb ház (kis szoba, konyha, fürdő) hozzáépítése egy nagyobbhoz?
Mindennel együtt alsó hangon 5 millió.
E-napló felelôs mûszaku vezetô kell.
Már nem igazán lehet "kalákában" épìtkezni.
Első vagyok.
Fajlagosan nem lesz sokkal olcsóbb, mert az építésre "rárakódó" egyéb költségek nem lesznek számottevően kevesebbek.
Második válaszolónak igaza van, keress meg egy tervezőt, mivel építési engedély köteles mindenképp be kell vonni. Ő segít, hogy mit, lehet és mit nem. (beépítési előírás mit enged, mekkora a beépíthetőség stb.)
Ha van a családban, ismerősök között olyan aki rendelkezik felelős műszaki vezetői jogosultsággal, akkor talán lehet valamit "olcsósítani" saját munkavégzéssel, de külsős nem nagyon megy bele ilyenbe a felelősség miatt.
Érdemes vásárlás előtt rászánni és megnézetni (ha van ismerős azzal) statikussal vagy építésszel. Sokat lehet vele "spórolni".
Illetve, ha megvan a helyrajzi szám kikérni hiteles térképmásolatot és legalább betekinteni a tulajdoni lapba, hogy egyezik-e a kettő.
Mikor én vásároltam közben derült ki, hogy lebontottak egy melléképületet de a földhivatalban nem intézték a papírozását.
A bankos értékbecslő meg kérdésként tette fel, hogy nem stimmelnek a területek.
Eladó kezdett egyből kapkodni, jól elhúzódott az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!