Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Fa födém fölé mit érdemes...

Fa födém fölé mit érdemes tenni? Lehet fölé betonozni?

Figyelt kérdés

A ház egyik fele beton födémes, de a hozzáépített új fél fafödémes.

90 centinként 10-es gerenda került beépítésre. A rész szélessége és hosszúsága is 5.5 m (négyzet alapú, extra még középen gerendák alátámasztva 10 cm vastag téglafallal, majd emeleten tovább ugyanitt habkő van).

A kérdésem az lenne, hogy milyen padlót érdemes fölé tenni?

Most csak deszka, járható hungarocell és laminált van fölötte, de rendesen hajlik a súlyom alatt, meg nagyon hangos ha fent sétál valaki.

Valami erősebbre gondoltam. Lehet-e fölé betonozni, vagy úsztatott beton, vagy más?

Dupla 2 cm-es OSB lapos megoldást máshol próbáltam, és igen hangos volt amikor fent sétáltak. Meg tűz ellen is beton talán jobb.

Kell-e ehhez statikus, vagy építész? Vagy kell-e ilyesmit engedélyeztetni ?

El kell-e fenti habkő falat bontani, hogy egybe legyen emelet betonozva vagy valami, vagy lehet így két félben is?

Elnézést ha butaságokat kérdezek, laikus vagyok eme témakörben.

2015. máj. 13. 17:42
1 2
 11/11 anonim válasza:

Szia!

Megkérdezhetem,hogy végül melyik megoldást választottad?

Hasonló projekten gondolkodom én is,de a betonozást elkerülném.

2019. máj. 8. 16:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!