Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Visszaköltöznétek a szülői házba?

Visszaköltöznétek a szülői házba?

Figyelt kérdés
6 éve élek együtt albérletben a párommal.Elegünk lett,hogy más lakását fizetjük,és családi házba szeretnénk költözni.Én örököltem egy családi házat édesanyámmal ,de ő másikban lakik és a házban évek óta nem lakik senki,és nem is fűtik ki...

2015. máj. 11. 12:47
 1/3 A kérdező kommentje:
Sziasztok!Van egy gondom,ami egyedül engem zavar a családban.18 éves voltam amikor elköltöztem a párommal albérletbe.Az örökölt ház nagyon jó helyen van,csendes utcában a Balatonhoz közel,2 szoba konyha fürdő,nappali spájz,óriási kert,gyümölcsfák,garázs,állattartásra alkalmas baromfiudvar,és ketrecek,a ház félig felújított.Amikor én elköltöztem,édesanyám összeköltözött a testvérével egy másik utcában,hogy segítsék egymást.Egy darabig fűtve volt az örökölt ház de az utóbbi évekbe nincsen se fűtve,se lakva,és a bútorokat is hordozzák el onnan.Nem bírják fenntartani csak amiben laknak,az is épp elég nekik a rezsiben. De az örökölt házat nem akarja eladni hallani sem akar róla,meg azzal jön hogy egyszer még visszaköltözik stb.Nem akarta hogy párom leköltözzön pedig könyörögtünk neki éveket,és az én párommal semmi gond nem volt,mindig rendes volt és segített a ház körül.Most már szeretnénk közös gyereket is,és édesanyámnak is elkezdtem hiányozni hogy a közelben legyek mert most 2 órányira lakunk tőle.Az albérletünk nagyon kicsi,a szomszédok hangosak,és csak a rezsi több mint egy fizetést elvisz a maradékból eszünk,ritkán moziba járunk ,vagy veszünk olcsón bútorokat,de félretenni nemtudunk sokat.A párom nem akar már leköltözni az üres házba , pedig családi házba akar ő is költözni,gyereket meg nem akar albérletben nevelni.Még gúnyolódni is szokott rajtam,hogy örökségem nem lesz nemsokára mert a ház nincs kifűtve,közbe meg 31 éves és a gyerektémát nem akarja felhozni sem mert albérlet.Hogyan tudnám rávenni őket a legegyszerűbb megoldásra ami mindenkinek megfelelne?Hiszen ha beköltöznénk abba a házba anyukám közel lakna,a ház gondozva lenne,mi tudnánk félrerakni ,és jöhetne a gyerek is.
2015. máj. 11. 13:04
 2/3 anonim ***** válasza:

A képlet egyszerű.

A ház nem lakott romlik. Előbb utóbb az újrahasznosítók is megtalálják.

Vagy ti költöztök oda, vagy albérlő, különben fizethetitek a bontási költségeket.

Ha évek óta nincs használva, akkor beköltözés előtt némi állagmegőrzésre, kisebb javításokra számítsatok.

Az édesanyád ellenérzésével a párod felé (na ezt hogy kellet volna helyesen írni?), mi nem fogjuk tudni kezelni. Ha a szükséges időt át tudod hidalni, az unokái anyját remélhetőleg elfogadja (bár az ellenkezőjére is ismerek példát)

2015. máj. 11. 13:24
 3/3 anonim ***** válasza:
Mi a baj a pároddal? A származása?
2015. máj. 12. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!