Hány millióból lehet felépíteni egy kb.120 m2es családi házat?
15 millióból kompletten jobbat kapsz
ECOházat érdemes építeni csak sajnos az meg nem itt kezdődik
180.000,-Ft/m^2 itt kezdődik.
Saját munkával valamivel olcsóbb, de az elektronikus napló, felelős műszaki vezető, műszaki ellenőr megdrágítja.
Ajaj,tudod hány félkész építkezést látok évek óta állni?
Vegyél kész házat,manapság,a bankhitelek korában jó ár/érték arányúakat lehet kifogni.
Mi 80 nm-eset akartunk, arra minimum 12 milliót mondtak, igaz, ez jól szigetelt lett volna, de ennyi, semmi más speckó. Se garázs, se 2 szint (pedig nekünk az kell), nyilván ha kell komoly földmunka, az is plusz, se pince, se garázs... Kisebb szigeteléssel olcsóbb valamivel, de az erre vonatkozó szabályok egyre szigorodnak...
Végül házat vettünk, de át kellett építeni s jóval többe került (de van pince, kút terasz. garázs nem és nem is fér), eladni viszont sokkal kevesebbért lehetne, a helye miatt :) De jobbat nem tudtunk s megvannak az előnyei, jó kilátás, kész kert (nekem rengeteget számít, hogy nem kell tizenéveket várni a gyümölcs- és díszfák kifejlődésére). Viszont nekem dönteni, hogy mi milyen színű és hogyan legyen és merre, az kegyetlen. Annyira jó lett volna egy kész, csinos ház... Brutálisan sok idő, energia, idegeskedés tud lenni egy építkezés kapcsán, főleg, ha nincs mindenre pénz. De bizonyára van, aki pöpecül kezeli, vagy nem akar annyira fanatikusan jót, mint én :D
Úgyhogy ez egy igen összetett kérdés. Én mindenképpen néznék házakat, hátha összejön egy egészen alkalmas, amin nincs olyan sok alakítanivaló, úgy sokkal olcsóbb, mint építtetni. Akinek megfelelnek a szokásos beosztású házak, azoknak könnyebb (nekünk 2 rendes méretű szoba kellett, lehetőleg a felső szinten, na itt bukott meg minden ekkora ház, még ez is. vagy az oldalhatáron, vagy utcafronton, az többnyire nem működik, ha szigetelni akarunk).
12 millió körül néztünk házakat évekkel ezelőtt, ugyebár 80nm körül, voltak kicsit nagyobbak is, de elég siralmas volt a felhozatal itt Észak-Fehérben. Nem egy olcsó környék. Persze néha biztos ki lehet fogni jót, nekünk nem sikerült.
Remélem, írtam bármi hasznosat, nem akartam rabolni senki idejét a személyes tapasztalataimmal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!