Ez a szerkezet jó lenne garázsnak?
Motoromnak (200kg) szeretnék egy egyszerű garázst építeni, de nem igazán értek hozza, ezért kérnék egy kis segítséget.
A tervem az lenne, hogy a garázs alapját először is kb 10-15 cm-es durva kavics, majd erre kb 10 cm finom sóder alkotná. Erre jönne (ez lehet totál hülyeség) válaszfal tégla (korábbi építkezésről maradt), ha ez esélytelen, akkor járdalap (5-6cm vastag). A garázs szerkezetét a 4 sarokban lévő 40-es betonkockához rögzíteném. Maga a garázs pedig 30-as zártszelvényből lenne, amelyeket csavarral rögzítenék egymáshoz. Erre jönne rá kívülről a trapézlemez, melyet simán önmetsző csavarral rögzítenék a zártszelvényhez.
Ez így elfogadható vagy 1 nap után összedőlne? Beton alap biztos jobb lenne, de sajnos se időm, se energiám nincs hozzá.
Betonkocka legyen 90-cm mély, mert az a fagyhatár. Ha csak 40 cm-et viszed le akkor a fagy táncoltatni fogja és megrogyhat. A zártszelvény legyen vastagabb, a szélteher elég komoly tud lenni én 50-est ajánlok. Csavar helyett jobb lenne hegeszteni.
Amúgy lehetséges, én is ugyanígy csináltam meg a tárolót.
1#
Igen, 40*40*40es kocka, amit leásnék.
3#
Jobb lenne hegesztve, de sajnos ahhoz nem igazán értek. Talán majd egyik ismerősöm meg tudja csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!