Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Egy családi ház (kb.80m2)...

Egy családi ház (kb.80m2) központi fűtésének kiépítése (kazán+radiátorok+csövek+egyebek) +munkadíj kb. mennyibe kerülhet, alsó hangon?

Figyelt kérdés
Kb. 150,000 Ft kazán, kb. 100.000 Ft radiátorokkal számolva, ezen felül csövek és munkadíj kb. mennyibe kerülhet? Nem a legdrágább eszközökkel számolva. Ja és kb. a munkadíj, (vidéken).

2015. ápr. 6. 11:26
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
57%

Na akkor számojunk :)

20 kw vegyestüzelésű kazán, ha legolcsóbb cart veszed meg, 140 ezer forint, ehhez a füstcső kb 15 ezer forint.

Egy darab keringető szivattyú ez a legcsóbb is 12 ezer forint, ha kihagyod a két golyóscsapot róla, csak a két hollandi rá kb 2500 ft.

5000 ft egy csőtermosztát, ezer forint egy dugvilla, kb 500 ft a vezeték.

Egy 600x1000 radiátor a barkács aruház minőségben 16000 ft, ehhez szelep kb 4000 ft.

Eddig 376 ezer forint ha jól számolom és még egy méter csövet nem vettél!

És ez nem a drága kategória!!! A központi fűtés nem olcsó mulatság, vegyél kályhát olcsóbb, szerelő sem kell.

Ja igen....alsó hangon, még vidéken is legalább 150 ezer forint munkadíjjal számolhatsz.

2015. ápr. 9. 21:01
 12/13 anonim ***** válasza:

"Lehet hogy ez a fővárosban nem nagy szám, de vidéken az."

Elhiheted, hogy Pesten sem kis szám ez, keményen meg kell érte dolgozni.... Nem is értem, honnan veszed látatlanul, ismeretlenül, hogy a pöstieknek ez pöccre megy.... NEM! Azt sem értem, mit kötözködsz, leírtuk, hogy nagyjából mire lehet számítani, én pl. nem a hasamra ütöttem, hanem a jelenleg kivitelezés alatt lévő fűtési rendszerem ISMERT árait írtam le. Amennyit te leírtál, abból nem fogsz központi fűtést kiépíteni mindennel együtt, hacsak nem lopod az anyagot vagy nem fizeted ki a szakembert. Ennyi.

2015. ápr. 10. 08:52
 13/13 anonim ***** válasza:

Szerintem, nem kell rögtön egymás torkának ugrani :-)

Igazából a kérdező sem fikázott le senkit csak elszörnyülködött. Egyébiránt elég korrekt és részletes válaszokat kaptál. Valóban nem lehet ennyiből megúszni. Egy hivatlos (tervezett+meo+kéményseprő stb) kazáncsere kerül csak 500ba. Sajnos az emberek a gépészetet nem tekintik olyan nagy számnak... Bizony egy ház értékének egy jelentős részét képzi a gépészete

2015. jún. 10. 10:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!