Van egy külterületi telkem amin van egy épület és egy kút. De az épület és a kút nincs rajta a térképen. Hogyan tudnám azt okosan és ügyesen hivatalossá tenni?
Figyelt kérdés
A kút és az épület ami egy két szobás ház már a 70. éve hogy ott van.
Most szeretném ha odaköltözhetne egy rászoruló család(rongálások, betörések végett).
Csak a probléma hogy nem jelentkezhetnek be oda mert nincs házszám sem rajta...(víz, áram van)
A helyi hivatal pedig nem igazánsegít nekem ebben.
Légyszíves aki jól tájékozott segítsen nekem ebben.
Arra is gondoltam hogy elmegyek egy jogászhoz és vigye végig ő a dolot, csak jobban ismeri kiskapukat de, hátha meglehetne nélküle is.
2015. ápr. 1. 19:19
1/2 plajer tibor válasza:
csináltass egy KAMU telekhatár módosítást /pontosítást/ egy földmérővel. Lehet hogy tényleg van is valami kisebb pontatlanság. Ekkor felfogja mérni az egész telket házastól, kutastól és ez kerül majd be hivatalosan is a földhivatalba.
2/2 A kérdező kommentje:
Az ötlet jó! Szerinted ezután kell visszamenőlegesen adóznom? Illetve minnyib kerülhet?
2015. ápr. 6. 18:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!