Ha meg tudnád hogy egy ismerős engedély nélkül épített fel jelentenéd?
Már ne haragudj, de hogyan keverheted össze a korrupciót a tévedéssel? Egyelőre nem merült fel hír, hogy a csávó megkente volna a légitársaságot, hogy repülhessen. Ez lenne a korrupció.
Amúgy persze, nyilván Németországban is van korrupció, de nem olyan szintű, hogy a miniszterelnök (Orbán) stadiont építtet a hátsó kertjébe, vagy hogy a másik miniszterelnök (Gyurcsány) cége százmilliós áramdíjkedvezményt kap az állami tulajdonú áramszolgáltatótól. Ilyenért Németországban azonnal a torkán lenne a kés, nálunk meg az összes kisebb-nagyobb tolvaj csak röhög a törvényen, vagy esetleg átírja azt a saját személyére, ellened.
"más mocskára hivatkozni"
Te az a fajta jobbágy vagy, aki nem megy be az erdőbe azért, mert a földesúr megtiltotta, sőt még büszke is vagy rá, hogy te követed a szabályokat. Sok ilyen ember van, az ilyenek engedelmességén alapulnak ezek a rendszerek. Semmi máson.
Igazából, nem fejtettem ki de engem jelentettek fel sajnos!
Manapság nehéz egy házat megvásárolni, így családi telekre építkeztünk anyukámék telkére és volt egy kedves ember aki szólt az érdekünkben.
Engedélyek, meg előírások nem véletlen vannak. AKi nem jelent fel, meg mocskos magyarországozik, meg besúgózik, annak megnézném hogy állna a szája, ha mint szomszédja engedélyek, bejelentés és minden nélkül felhúznék egy 30 m2-es épületet, ami leárnyékolja őt, bezavar a kilátásába, aminek a kéményéből épp rá száll a füst, aminek az ablaka az ő telkére bámul stb. Az engedély többek közt azért is van, mert megküldik a szomszédoknak, akik nehezményezhetik, ha a hálószoba ablakuktól öt méterre akarja a lakatosműhelyét engedélyeztetni a Kovács úr és hasonlók.
Persze a kérdező semmi rosszat nem épített ugye? Az ő ablaka nem, meg ő nem is kopácsolásra építette és nem takar ki semmit, meg stb. és ha igen? Meg egyáltalán? Engedély kell és kész, mindegy mit akarsz!
Az egyik szomszédom, csak úgy összerakott magának egy 40 db állományos sertés telepet!
Volt egy meg kettő, amit elnéztünk neki. Aztán lefialt, nevelte, levagdosta, elnézte az ember...
Egyszer csak merő sz.szag volt a környék, úsztunk a legyekben. Nem lehetett szellőztetni, se reggel, se este. A kutyát szét ették a legyek, az udvaron patkány tetemeket találtam...
Amikor jeleztük a szomszédnak, akkor mi voltunk az utolsó senkiháziak, hogy az ő megélhetését akarjuk elvenni...
Semmi baj, erre vannak a hatóságok cirkuszoljanak azok.
Ekkor jöttem rá, hogy jegyző az semmit nem ér. Kormányhivatal, az igen...
16# nálunk fatelepet épített ki. Büdös nem volt, de ő úgy gondolta, hogy évi 12 hónapból 9-ben reggel világosodástól sötétedésig megy a fűrész az majd nem zavar senkit. Aztán kacsákat is elkezdett nevelni, erre hosszú telkek vannak, a kacsáit lerakta a telke végébe az ő házától kb. 40 méterre, de a miénktől, meg a másik szomszédétől úgy 4 méterre volt a kacsa özön, a szar, a sár, a hápogás a legyek stb. Voltunk ám mi is szar szemetek, amiért bejelentettük. Elmebeteg emeberek vannak. Csak azt nem értem miért nem megy tanyára az ilyen.
De amúgy esküszöm, ha megnyerném a lottót, akkor vennék pár házat az ilyen siránkozós emberek mellett, akik szemetezik a bejelentőket, aztán felhúznék még két emeletet a házamra. Utána meg röhögnék rajta, hogy neki nem tetszik, hogy hirtelen délben is villanyt kell neki kapcsolni. Na mi van jóember, besúgó leszel te is? Most már érted miért kell engedély?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!