Költségileg hány százaléknál tartunk, az
építkezésnél?
Van költségvetésetek?
(lennie kell, anélkül botorság nekiállni)
Abban nézd meg az elvégzett tételeket és rögtön látni fogod a végét.
2015. márc. 8. 22:05
2/12 A kérdező kommentje:
Költségvetés gyanánt nm2 szorozva bizonyos árral. Így kijött egy összeg. De ha arra gondolsz, hogy minden munka részletezve van, olyan nincs. Ha generál kivitelezőnk lenne, akkor gondolom lenne. De mi magunk fogadjuk fel a mestereket, vesszük az anyagokat. Így anno a tervező persze nem tudta (hogy is tudta volna) a pontos költségeket. Csak nagyságrendileg kérdeztem volna.
kb a fele van még hátra. Mivel a nyílászárók megvannak lehet valamivel kevesebb
2015. márc. 8. 23:19
1-es vagyok.
Nagyon bátran belefogtatok.
Ez talán egy picit több mint a szerkezetkész.
Én is úgy 50 %-ra saccolom.
Lehet egy kicsit még kevesebb a miatt, hogy a gépészetből gondolom csak az alapvezetékek vannak meg.
2015. márc. 9. 00:04
5/12 A kérdező kommentje:
Természetesen nem hirtelen ötlettől vezérelve kezdtünk bele. Rengeteget számolgattunk, utána olvastunk, és sok-sok árajánlatot kértünk. Mi, gondolatunk szerint a felénél járunk. Csak találkoztunk a napokban valakivel, aki azt mondta, meglátjuk, jóval többe lesz még, mint amennyit eddig ráköltöttünk. Esetünkben fontos tényező, hogy földszintes. Mivel arányait tekintve, itt több az alap, és a tető, mint mondjunk egy emeletes háznál. Köszönöm a hozzászólásokat, írjatok még.
Arra azért lehet számolni, hogy a költségek most tudnak igazán "elszaladni".
Drágább, burkolatok, egy kis extra belsőépítészet, plusz világítás stb.
2015. márc. 9. 07:04
7/12 A kérdező kommentje:
Abban igazad van, hogy el lehet szaladni, de ez eddig is így volt. Téglából, cserépből is tudtunk volna jóval drágábbat venni. Vagy az alap is többe került, mint ami be volt irányozva, mert lentebb kellett fúrni. De ez ellen nem is tudtunk tenni. De ha tartjuk magunkat ahhoz, hogy semmi extrát nem vállalunk be, akkor kordában lehet tartani a költségeket.
De jó, hogy rátaláltam a kérdésedre!Mi is most készülünk kb.ugyanekkora házat építeni.Beszélgethetünk róla?elmondanád, az eddigieket?Milyen helyiségek vannak, miből épültek,mennyibe került ez-az eddig? Merre laksz, a munkadíjakkal hogyan állsz? Stb. Köszönöm!
2015. márc. 10. 06:27
9/12 A kérdező kommentje:
Szia Írd meg légyszi privátban a konkrét kérdéseidet, hogy pontosan mire vagy kíváncsi. És ti merre, milyet építetek? Hogy álltok? Vagy még csak a terveknél jártok? üdv
8! Nem biztos, hogy ugyanúgy megy most is!
Kérdező, ti mikor kezdtétek az építkezést, kell e-naplót vezetnetek? Mert ha nem, akkor hiába osztod meg a tapasztalatokat, nagyságrendekkel többe fog kerülni 8-asnak, most rettentő szigorúak a szabályok.
Mi most építjük át a házat, ezért tudom, tavaly nyáron kaptuk meg az engedélyt, most fogjuk megnyitni az e-naplót.
Manapság nem éri meg magánemberként építkezni.
2015. márc. 10. 11:40
Kapcsolódó kérdések: