Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Penthouse panel tetején kerttel?

Penthouse panel tetején kerttel?

Figyelt kérdés

Régi álmom egy penthouse-ban lakni, amelyet hatalmas terasz és kertféleség (bokrok, sövény, kisebb fák) vesz körül. Ha minden jól megy, 5 éven belül lesz erre 2O-3O millió forintom. Ennyiből durván saccolva szerintetek megvalósítható? Egy kisebb város elitebb negyedében szeretném, pl. Veszprém Egyetemváros.

Milyen buktatói lehetnek nagyvonalakban, mennyire lehetséges ez hazai panelek tetején?

Tudom, hogy ez egy nagyon bonyolult téma, nem azt kérem, hogy elejétől végéig mindent leírjátok, de nagyon örülnék ha kapnék pár kulcsszót és iránymutatást, hogy hol-merre érdemes kutakodnom.

2015. márc. 8. 19:22
 1/8 anonim ***** válasza:
79%
egy panel tetejére te nem építtethetsz semmit. Fizikailag és és jogilag sem lehetséges.
2015. márc. 8. 19:57
 2/8 anonim ***** válasza:
58%

'Ha minden jól megy, 5 éven belül lesz erre 2O-3O millió forintom'

Nem, nem lesz. Aki a nulla helyett O betut ir, annak soha az eletben nem lesz sehany millioja...

Egyebkent az otlet nem kivitelezheto, tobb okbol sem: a panelhaz teteje kozos tulajdon, annak megszerzesehez MINDEN tulajdonos beleegyezese szukseges. Tovabba, hogyan tervezel feljutni? A liftet nem lehet csak ugy 'meghosszabbitani'. A teto raadasul nem tud ennyi terhet elviselni, a fa teljesen felejtos, de a bokor szamara is sokkal tobb fold szukseges.

2015. márc. 8. 20:12
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

1. Panelen jogilag és technikailag sehogy.

2. A panel nem az elit negyedben van.

3. Most is vannak ilyenek hazánkban,csak nem 20-30 ért.És nem panelházon.

2015. márc. 8. 20:35
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi hozzászólásokat!

Ha panel ennyire problémás, mi a helyzet a tégla építésű 3-4 emeletes társasházakkal? Miben bonyolultabb ez a tetőtér beépítésénél?

"3. Most is vannak ilyenek hazánkban,csak nem 20-30 ért.És nem panelházon."

Jó, tudom, hogy manapság az új építésű többemeletes épületek tetejére alapból kerül egy ilyen, de engem költséghatékonysági megfontolásból inkább régebbi épület tetején érdekelne ilyensmmi.

"Nem, nem lesz. Aki a nulla helyett O betut ir, annak soha az eletben nem lesz sehany millioja... "

Aranyos voltál. Nem tudnád elképzelni, hogy például pék a szakmám és van egy jól menő pékségem? Vagy épp hardcore IT-s, a billentyűzetemen nincs numerikus rész és csak a hozzászólás kedvéért váltottam magyarra, és egyszerűbb O-t írni nulla helyett, mint visszaváltani angolra?

No nem baj, semmit nem veszek zokon, bármi segíthet megerősíteni vagy megcáfolni az elképzelésemet, szóval ha van a leírtakkal halványan is kapcsolatos mondanivalótok, írjátok itt le bátran! :)

2015. márc. 8. 21:00
 5/8 anonim ***** válasza:

Láttam kb. 1 hónapja 5-6 millióért olyat, hogy építési engedélyt árultak alaprajzzal, több emeletes (új építésű) ház tetejére, Budapesten, talán a Budafoki úton.

De léteznek már ilyen penthouse lakások. 30 millióért szerintem már tudsz venni.

2015. márc. 9. 05:48
 6/8 A kérdező kommentje:

"De léteznek már ilyen penthouse lakások. 30 millióért szerintem már tudsz venni."

BP-n jóval 3O alatt is látni ilyensmit, de ezek valahol a város peremén, vagy egy lerobbantabb paneldzsungelben vannak, meg szinte az összes ilyen hirdetésben látni, hogy a teraszon nincs megoldva a víz elvezetése (lásd pl itt első fotón: [link]

Nekem a teljes tetőtér kellene, hogy ne legyenek oldalsó szomszédaim, meg vannak apróbb részletek (például profi hangszigetelés lefele) amik fontosak nekem, gondoltam, egyszerűbb lenne O-ról kialakítani egy nekem teljesen megfelelő lakást, mint várni, hogy találjak ilyent.

2015. márc. 9. 09:08
 7/8 anonim ***** válasza:
az előbb még a panel tetejére akartál építeni. Egyébként rohadtul nem ugyanolyanok a panelek. Vannak közöttük jó és rossz környékek.
2015. márc. 9. 21:45
 8/8 A kérdező kommentje:

"az előbb még a panel tetejére akartál építeni."

Egy magas, legalább 3-4 emeletes épületre szeretnék építeni. Startból panelre gondoltam, mert úgy tűnik azokból van a legtöbb, a tégla épületekről meg úgy tűnt, hogy vagy nagyon új építésűek, vagy nagyon régiek.

2015. márc. 10. 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!