Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Megéri új házat építeni ytongból?

Megéri új házat építeni ytongból?

Figyelt kérdés

Kapna egy 8-10 cm hőszigetelést kívülről.jó vízszigetelést az alapra. 2 réteg bitumenes szigetelést.

amennyivel drágább az ytong falazás de megspórol az ember vakolást a belső falakon.37.5 cm fal eléggé jól szigetel.

2015. febr. 21. 10:58
 1/5 anonim ***** válasza:

"de megspórol az ember vakolást a belső falakon"

Hát, erre nagyon kíváncsi lennék. Tudom, elvileg lehetséges, de ismerve a kőművesek precizitását, nos, khm, vannak kétségeim...

2015. febr. 22. 09:30
 2/5 A kérdező kommentje:
Azt nem értem ,hogy sokan építkeznek ebből az építő anyagból ,és mégis szidják.... :/
2015. febr. 23. 11:14
 3/5 anonim ***** válasza:
A belső vakolást ha meg akarod sporolni,nagyon jó szakembert keress.Építettem ytongból egy pár éve,szerkezetkészen adtam el.Késöbb a tulaj megnézette velem,hogy miért látszodik minden ytong kőrvonala belüről.Kíderűlt,hogy a válalkozó simán leglettelte,a ház mozgása során az összes ytongnál apró repedések lettek a vékony gletten.
2015. febr. 23. 18:02
 4/5 A kérdező kommentje:
Segítségedet szeretném kérni ebben a témában ,szívesen beszélgetnék ,érdekel az ytongal való építkezés,nem tántorítottak el .
2015. febr. 24. 09:36
 5/5 anonim ***** válasza:

Ytong nagyon jó építőanyag. Káros hatásairól nem tudok.

Modern külső falazat: Statikai szempontból minimális vastagság + grafitos hőszigetelés.

Modern válaszfalak: Jó hőtároló tömeg, hangszigetelés.

Nem kell 1 réteg bitumen alá, minek? Egy fólia is megfelelne a célnak, vagy tévedek? Védett, napfénytől elzárt helyen van a fal alatt. De azért tedd be azt az 1 réteg bitumenes lemezt, gv-35 pl.

Én is ezzel foglalkozom, csak építőmérnökként, egy kevés hőtechnikai ismerettel :)

Nagyon nagy a sötétség a családi ház építéssel kapcsolatban, mindenki azt ajánlja, amit ismer, tanulni a kivitelezők nem akarnak, minek, ha beveszik amit mondanak és kifizetik. Hol építkeznél?

2015. márc. 4. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!