Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Padlás szigetelésnél, úgy...

Padlás szigetelésnél, úgy jártam el, ahogy a nagy szakértők javasolták-káromra? . Mivel a szigetelés alatt a párazáró fólián a szoba felől megjelentek a harmat cseppek, ami később károsíthatja a fa szerkezetet.

Figyelt kérdés
Kérdésem szedjem fel a fóliát? A gyapot nem fog tönkre menni a párától? Szigetelés 10 cm-es üveggyapot rajta páraáteresztő fólia.

2015. febr. 6. 19:49
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Pára zárót,v. pára áteresztő fóliát raktál,mert nem mindegy.
2015. febr. 6. 20:02
 2/20 A kérdező kommentje:
Ahogy olvastad mindkét fólia van mind párazáró a szigetelés alatt, és a szigetelés felett meg pára áteresztő.
2015. febr. 6. 20:04
 3/20 anonim ***** válasza:

Attól tartok nem értem. A szobából kifelé haladva pontosan mik vannak? Így van a sorrended?

Szoba - lecsapódott pára - párazáró fólia - szigetelés - páraáteresztő fólia - cserép?

2015. febr. 6. 23:22
 4/20 Kékedi János ***** válasza:
70%
Vajon miért csapódott ki a pára? A párakicsapódás oka a rossz hőszigetelés. Megfelelő hőszigetelési vastagság esetén nincs párakicsapódás.
2015. febr. 7. 06:51
 5/20 anonim ***** válasza:

Na, szegény kérdező most a fejét verheti az üveggyapotjába, ennyi értetlenség láttán...

A neten egyébként mindenhol azt írják, hogy az üveggyapot alá párazáró fólia kell. Ezt én sem értem, miért gondolják, hogy jót tesz a födémnek, ha benne marad a víz.

Pl.:

[link]

2015. febr. 7. 08:22
 6/20 anonim ***** válasza:

"Ezt én sem értem"

Akkor értetlenség csak a te fejedben van.

2015. febr. 7. 08:30
 7/20 A kérdező kommentje:
sorrend: szoba, páralecsapódás, párazáró fólia, szigetelés páraáteresztő fólia, hullám pala, égbolt.
2015. febr. 7. 10:07
 8/20 A kérdező kommentje:
"Vajon miért csapódott ki a pára? A párakicsapódás oka a rossz hőszigetelés. Megfelelő hőszigetelési vastagság esetén nincs párakicsapódás."----akkor hova távozik az a 3%-os pára ami a szobából távozik a falakakon keresztül, ha van párazáró fólia? a többi pára szellőzéssel ezt tudom!
2015. febr. 7. 10:13
 9/20 anonim ***** válasza:
19%
A párazáró fóliát az üveggyapot fölé szoktuk tenni és nem alá ez az oka. Nyugodtan vedd ki a fóliát, nem semmi baja a gyapotnak a párától.
2015. febr. 7. 12:12
 10/20 anonim ***** válasza:
62%

"A párazáró fóliát az üveggyapot fölé szoktuk tenni és nem alá ez az oka. Nyugodtan vedd ki a fóliát, nem semmi baja a gyapotnak a párától."

GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR! Lófszt!

Az ok valóban az elégtelen szigetelés. A rétegrend rendben van.

"akkor hova távozik az a 3%-os pára"

Meg fogsz lepődni, az is szellőzéssel fog távozni.

2015. febr. 7. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!