Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » 10M-ból 80 nm-es ház?

10M-ból 80 nm-es ház?

Figyelt kérdés

Még a tervezés legelején vagyunk és szeretném megkérdezni azokat, akik hozzáértők, hogy szerintetek merjünk e belevágni egy 80-85 nm-es ház építtetésébe, ha max 10 M forintunk van rá (telek, bútorok vannak, garázs, melléképület nem kell, csak egy 80-85 nm-es ház konyha, nappali, fürdő, wc, 3 szoba elosztásban).

Szóval tényleg semmi extrát, csicsát nem akarunk, csak egy újépítésű, egyszerű kis házikót.

Szerintetek?

És tégla, ytong vagy könnyűszerkezetesre van esély és melyiket ajánljátok?

A válaszokat előre is köszönöm.

2015. jan. 25. 23:10
 1/10 anonim ***** válasza:
Szerintem szinte lehetetlen. Főleg, ha olyan házat szeretnétek, ami kevés ráfordítással, hosszútávon működik.
2015. jan. 25. 23:20
 2/10 anonim ***** válasza:
80-85 nm-en nem jön ki értelmes méretben amiket leírtál lehet, hogy számszerűen kijön, de ha lerajzolod és elkezded elhelyezni nem fog
2015. jan. 25. 23:27
 3/10 anonim ***** válasza:
1-es vagyok. Hasonló cipőben járunk. Mi azon gondolkodunk, hogy kétfelé választjuk az ütemezést. Első körben felépítjük azt, ami nélkülözhetetlen, viszont jó minőségben, kellően szigetelve, minden korszerű lehetőséget felhasználva rra, hogy szinte passzívházként funkcionáljon az építmény. Aztán pár éven belül hozzáépítjük azt, a nagyjából 30-40m2-es házrészt, ami számunkra a kényelemhez kell. Javaslom nektek is számolgatást, mit tudtok pár évre eltolni, annak érdekében , hogy a legszükségesebbek üzembiztosan meglegyenek.
2015. jan. 25. 23:32
 4/10 anonim ***** válasza:
2. miért ne jönne ki? A miénk kb 100 nm és két szobás nagy nappalis ház. Simán lehetne 3 szobás és még nappali is lenne. 80-85 nm-ben manapság a 3 szoba simán megoldható. Láttam én már 60 nm-es házat 3 szobával...
2015. jan. 26. 00:51
 5/10 anonim ***** válasza:
68%

a tiétek 100. az a 15 nm elég sokat jelent az elrendezésnél, hogy értelmesen nézzen ki és kényelmesen lakható legyen.

3 szoba (15/db) 45nm

fürdő+wc kb 10

konyha mivel nem lesz külön étkező legalább 12-13nm

nappalinak marad 13

számszerűen megoldható, de itt jönnek a problémák. Rögtön a nappaliba lépsz be? nem. kell egy előszoba szerűség+ valamiféle folyosó a szobák kiosztásához stb...

én inkább gyűjtenék még hogy meglegyen a 100nm

2015. jan. 26. 01:27
 6/10 anonim ***** válasza:

Akárhol fogsz lakni az építőanyag ugyanannyiba kerül mindenhol.Előbb meg kellene nézni mennyibe kerülhet a ház építésének megkezdése:építési engedély megkérése,engedélyeztetése,mennyiért csinálják meg az alapot (ásás,betonozás)hova kerül majd a csatornarendszer,a kőműveseknek mennyi a napidíja,a gerendaárak(hány darab kell?,tetőcserép árak és mindazok amik kellenek a lakhatáshoz.Csinálj egy számadást a felhasználandó anyagok költségéről vedd hozzá a munkadíj,szállítás díját és még adj hozzá valamennyi összeget,mert nem biztos,hogy azon az áron megkapod ott ahol kinézted.Már a fatüzeléses kályhának a kémény engedélyeztetése, megépítése,csövek kialakítása, is komoly összeg! A könnyűszerkezetes házaknak nincs múltja,nem lehet kideríteni mennyire tartós.

Van hol laknatok amíg a ház épül?

Amiket felsoroltam csak alapdolgok ahhoz,hogy a ház álljon.Ha csak az alapásás is legalább 1-1,5 millió körül (ha pincét is akarsz?),a cserép 1 mill alatt kb:5-7 százezer forint, a fűtés is olyan 1 millió körül mozog,a gerenda a többi faanyaggal együtt is több százezer forintba kerül és nincs benne a szállítás,munkadíj.

2015. jan. 26. 03:15
 7/10 anonim válasza:
Szia! Jelenleg építkezés alatt állok, pont egy 80 nm (12nm terasz plusz) házat építtetek. Mindent felírok, engedélyektől kezdve.... Most ott tartok, hogy tető alatt van, válaszfalak készen, kémény félig, víz bekötve. Eddig 7M-nál járok, tető prémium minőségű, tégla porotherm es a többi is a legjobb...
2015. jan. 26. 04:02
 8/10 anonim ***** válasza:
Ha a rokonságban vannak építőiparos emberek( villanyszerelő, kőműves stb stb) ill ti is dolgoztok amit lehet azzal sok sok pénzt megtakarítotok. Szinte csak az anyag lesz kiadás. Ok, nyilván nem ingyen segítenek, de nem is annyiért mint külsősök ha jó a viszony. Festeni ti is tudtok. Szűken de kijöhet annyiból!
2015. jan. 26. 06:54
 9/10 anonim ***** válasza:
A 80-85 nm-es lakóterű ház falakkal együtt 100 nm körül van.Én nem a helyiségek kiosztásáról beszélnék, az ízlés kérdése.Nagyon odafigyelve, mindennek alaposan utánajárva és megkeresve a legjobb ajánlatokat, szerintem ki lehet hozni ebből a pénzből.Azonban valóban csak annyit építs be, amire elfogadható minőségben még futja, ne kelljen még a befejezés előtt felújítani is.
2015. jan. 26. 07:56
 10/10 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönjük a sok hasznos választ!

Még tényleg most kezdtük tervezni, csak az ötletelés szintjén vagyunk még és egy jó szakemberrel mindenképp leülünk átbeszélni, de ha nem elég a pénz, akkor megfontolóra vesszük amot az egyik hozzászóló írt, hogy most kisebbet, de meghagyjuk a lehetőséget a bővítésnek opciót.

Jelenleg egy gyerkőc van, szóval így első körre elég lenne 2 szoba is.

Egyébként szüleim háza is ekkora és klasszul elfér benne a 3 szoba, szóval nekünk is elég lenne.

Köszönöm mégegyszer!

2015. jan. 26. 08:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!