Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Viablokk 37,5 vagy Viablokk...

Rsptke kérdése:

Viablokk 37,5 vagy Viablokk 30+15 cm szigetelés?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A napokban néztünk egy új építésű házat. A hirdetésben 30as viablokk falazat került megjelölésére 15cm homlokzati szigeteléssel. A valóságban azonban 37.5ös viablokk falazat lesz szigetelés nélkül. A kivitelező azt mondta hogy ez a kettő egyenértékű. Létezhet az hogy tényleg tud annyit hőszigetelésben a 37.5ös főfal, mint a 30as szigetelve?

tegnap 22:54
 1/4 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy nem. Itt ugye 15 cm nikecel lenne egyenértékű 7,5cm viablokkal. A viablokk hőszigetelési étéke eleve rosszabb a nikecellnél, tehát kizárt dolog, pláne, hogy a rosszabbikból fele akkora kellene. És még kérdés, hogy sima vagy grafitos a nikecell.

De ezt a neten lévő adatokkal meg lehet nézni. Innentől bukik a ház eddig kiszámolt enetgetikája.

ma 07:02
 2/4 A kérdező kommentje:
Néztem többoldalt is ahol ezeket összehasonlíthák, de a viablokkot nem találtam. Ytongot találtam, ott egyértelműen sokkal jobb a 30+15nnikecel. Azt hiszem ezt a "vállalkozó mesterember" el is engedünk.
ma 08:14
 3/4 anonim ***** válasza:

0.088w/m2k a jobbik viablokk. Egyes tipusai ennél rosszabbak, 0,095

A katalógusukban benne van. Alapvetően egy teherviselő építőelem, tehát nem lehet egyenértékű vagy jobb egy csak hőszigetelőnél

ma 09:21
 4/4 anonim ***** válasza:

"A kivitelező azt mondta hogy ez a kettő egyenértékű."

Kizárt. Meg akarja tartani magának a szigetelés árát és bepróbálkozott.

Igen, a viablokk egyfajta szilikát, ahogy az ytong is. Szóval ha van a kalulátorodban ytong, azzal tudod helyettesíteni.

ma 09:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!