Menyibe kerül egy kis lakható ház felépítése?
Szeretnék albérletből saját házba költözni de meglévőt nem találok olcsón ami lakható lenne, gondoltam veszek egy telket ahol van villany meg víz és építek egy 25-30nm-es kis házikót, fűtés kandallóról menne.
Mennyibe kerülne ennek a felépítése, anyagköltségben, plusz milyen engedélyek kellenek hozzá? És ezeknek mennyi a költsége? Illetve ha egy olyat vennék amin már van egy 10-12nm-es kis épület (amiben nincs semmi) ahhoz hozzá építeni olcsóbb lenne? Vagy ha olyan telek ahol nincs villany meg víz bevezetve az mennyi plusz lenne? Munkadíj építésnél nem lényeg mert van kőműves rokonom aki ingyen segít.
Mennyi pénzed van rá? (hitelt nem kapnál erre az ötletre úgy se). Hol laksz most és milyen messze költöznél onnan?
Közműves olcsó telket nem nagyon fogsz találni, amin nincs épület.
Ha veszel házat, csak olyat, amiben a villany benne van, a víz szennyvíz legalább az udvaron belül legyen, mert drága a bekötés.
Ne vályogház legyen. Legyen minél lepusztultabb, az ár ezt tükrözze. Aztán szép sorban el lehet kezdeni a felújítást.
Falak alászigetelése (ha nincs)
Közfalak módosítása, fürdő kialakítása (ha nincs)Helyiségekben új aljzatbeton alászigetelve víz és hőszigeteléssel
Villany újracsövezése és vezetékelése
Víz szennyvíz bevitele a házba ha nincs vagy újracsövezés
Vakolás újra ha kell vagy csak javítása
Mennyezettől függően akár új álmennyezet
Padlás hőszigetelése
Külső hőszigetelés
Nyílászáró csere
2es válaszoló vagyok.
Igen, olyan, hogy ingyen segít, olyan szerintem sincs. Traktálod kajával piával (ami nincs ingyen) és a végén a szar munkát még meg se említheted neki.
2es válaszoló vagyok
Feltettem pár kérdést és írtam pár infót. Fontos lett volna, mennyi pénzed van?? Ha mindenképp építkezni akarsz, terv olyan 150E, még ha csak 30m2, akkor is. Építési engedély olyan 30E. Kell egy kivitelező céget megjelölni, kell elektronikus építési naplót nyitni, kell felelős műszaki vezető.
Víz beállás a telekre, ha nincs: kb. 100E-200E
Szennyvíz beállás a telekre, ha nincs: kb. 200-400E
Villany beállás: egyszer ingyenes
Gáz beállás a telekre, ha nincs: kb. 150E-300E
És ezek a közműárak akkor, ha a telek előtt van a gerinc, max. 15-20m.
Villanynál egy szabványos mérőóra kiépítés olyan 100E vagy több. Gáz cső bevitele a házba tervvel olyan 150E-200E.
Egy új ház m2 árát ki lehet hozni akár 80-100E-ből, ha mindent magad csinálsz, legalább 100m2, és van ismerősöd, aki a nevét adja az egészhez, bár az elektronikus napló miatt már bonyolultabb. Aztán minél kisebb, m2-ere annál drágább lesz.
Ezért írtam, hogy vegyél egy lepusztult házat és kezd el felújítani, ahogy a pénzed engedi. Azt csinálhatod feketén.
Azt meg tanuld meg, hogy semmi sincs ingyen. Ha nem a fiad vagy az apád csinálja neked, akkor az kerül valamibe, bármit is hiszel. Majd rájössz.
Nem nagyon van ilyen kicsi ház.
Üdülőövezetekben a hétvégi házak közt lehet venni ekkorát, de bent a faluban, városban nem.
Egy hétvégi ház 2,5-3 millióért is van. Függ attól hogy ártéren van e, mekkora, mikori építésű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!