Festésnél csiszolással meg lehet úszni a glettelést?
Csíkos a falam, a korábbi meszes festéstől, ezt, ha lecsiszolnám csiszológéppel, akkor lenne olyan szép a felület, vagy közel olyan szép, h ne kelljen glettelni a falat festés előtt?
Előre is köszi a segítséget.
Készülj fel rá, hogy burtális mennyiségű por lesz ha meszes falat csiszolsz géppel. Én nyáron csináltam, hogy kevesebb glettet kelljen használni... Nem biztos hogy újra vállalnám. Inkább glettelek és kifizetem a glett árát minthogy újra abban a porban legyek (hiába a védőszeműveg és maszk) Konkrétan nem láttam 5 perc után pedig ajtó-ablak nyitva volt.
És ha a mész rajta nagyobb szemcsés és azt állsz neki csiszolni akkor azoknak nyoma maradhat. Illetve ha egyenetlen a fal, esetleg néhol kisebb nagyobb helyen lejön a mész a csiszoláskor akkor úgyis kell glettelned azokat a részeket.
Idén úgy fogom csinálni a hátra lévő helységeket hogy spaknival ez mozdulattal tolva simára kaparom a meszes falat hogy a durva szemcsék lejöjjenek, majd ahol kell glettelek és végül festem. Nem lesz babapopsi féle simaság de megfelelő már.
Ha tükörsima felületet akarsz az csak 2 rétegű telibe gletteléssel, kézi csiszolással érheted el. Rengeteg munka, ezért is drága ha szakemberrel csináltatod, ő is sokat szöszöl vele még akkor is ha már kis újába van a glettelés és gyorsan halad.
Ha nem nagyon mélyek az egyenetlenségek,akkor igen.
Sok porral jár,azt már írták,és nem biztos,hogy teljesen egyenletes síkot fogsz kapni.Én is mindíg próbálom ezt megúszni,mert nagyon szar meló a glettelés,és nagyon elviszi az időt is.Mindenképpen jól takaró és több rétegű festés is kellhet,hogy szép legyen.Sok sikert.
hát a mostani tuti, h jobb lesz, ha én csinálom, most már a festést is diszperzittel szeretném, h szép legyen. :)
porelszívós csiszológép nem szívja el frankón a port, vagy ti nem is azzal csináltátok?
mélyalapozó drága, s fontos nagyon ilyen esetben?
Egyébként mindenkinek köszi.
Nos....a porelszivos csiszologep,hacsak nem iari kiviteut hasznalsz,-leginkabb kulon ipari elszivo egyseggel-gyakorlatolag hasznalhatatlan ,mivel igen nagy mennyisegu por keletkezik,es allandan pucolnod,uritened kene,rosszabb esetben rovidtavon juttatod a kukaba.Egyszerubb ,ha levalasztod a tobbi helysegtol a kerdeses reszt,majd a lehullott port elobb soprod,porszivozod,felmosod.
A melyalapozobol viszonylag keves kell a feluletegysegre vonatkoztatava,velemenyem szerint mindenkepp megfontolando a hasznalata,nehogy a festes utan dobbenj ra ,hogy a "megsporolt" anyag es munka miatt gyakorlatilag sok munkaval,anyaggal festettel ujra csikos falat!
hát sajnálom, h ki se próbáltam, várom, h legközelebb is jöjjön az üzletbe, próbának jó lenne.
esetleg máshol lehet olyat venni, mert sehol se láttam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!