A vízórát magamnak kell cserélnem, folyik a hollander alatt a víz. Hogyan tudom orvosolni?
1. Mi az, hogy magadnak kell cserélni? Minek kellene? Ki mondta? (Jogi ügyeknél az sem mindegy, hogy családi ház aknában lévő vízmérője, vagy panelházban lévő egyedi mérő, amit csak a házon belüli vízelosztásra használnak a lakók.)
2. Azért kell cserélni, mert folyik a hollanditól a víz?? Vagy már kicserélted, és utána folyik, csak az igeidőket nem egyeztetted a mondatban?
3. A tömítés méretét megtudod, ha egy alkalmatos mérőeszközzel megméred a menetes részt. Elég körülbelülre, mert ennél nincs úgy, hogy 17-es, 18-as, 19-es, stb, hanem van mondjuk 3/4 colos, 1 colos, vagyis ha elméred két mm-rel, akkor is a megfelelő méretet adják neked a szaküzletben. (Egy col 25,4 mm.)
4. A hollandihoz szükséges kulcs méretét megtudod, ha megméred a hollandit, mm-ben. A nagyobb kulcs jó eséllyel elforog rajta. Vegyél vagy kérj kölcsön egy megfelelőt, egy állítható kulcs is megteszi.
De a kérdés alapján jobban jársz, ha nem fogsz neki magadban.
A vízmérőhöz nem szabad nyúlni.kivéve, ha házi barkács.
Bemész a vízműirodába, és bejelented.
Ennyi.
Hát én szereltem lakásokba vízórákat valamikor régen, de már nem emlékszem a méretekre...
A neten viszont az megtalálható, hogy Qn 2,5 vízóra 3/4-es, tehát a menet feltehetőleg 1"-os. De ha viszel egy másfajta tömítést is, abból nem lehet baj...
Ha eszemben lesz, majd megmérek egy ekkora hollandit, szerintem 30-as vagy 32-es kulcs szokta fogni, viszont ez már nem annyira lesz atombiztos megmérve sem, mert ez lehet egyedi, gyártmányonként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!