Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van egy 1.3-as,93as Swiftem,...

Van egy 1.3-as,93as Swiftem, nagyon eszi az olajat,1000km-n egy litert kb. , szerintetek mi lehet a baja? Nem folyik, de kicsit talán jobban füstöl az átlagnál. Remélem nem kell benne motort cserélnem.

Figyelt kérdés
2009. dec. 13. 19:57
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:

olajfolt nincs alatta.

holnap viszem szerelőhöz.

2009. dec. 13. 19:58
 2/15 anonim ***** válasza:
0%
Jobban kellett volna rá vigyázni...
2009. dec. 13. 20:07
 3/15 anonim ***** válasza:
19%
Gazdaságos motor, metálfény kasztni, suzuki a mi autónk, meg is lehet b@szni...
2009. dec. 13. 20:12
 4/15 A kérdező kommentje:

az oké hogy nem vigyáztam rá, mert gyilkoltam, első autóm...

de azért jó lenne valami hibaokot is találni...

2009. dec. 13. 20:17
 5/15 anonim ***** válasza:

tegyél bele xado gélt. nem drága és tényleg nagyon jó hatású, több autónknál tett csodát!!

[link]

2009. dec. 13. 20:19
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Köszönjük az első két válaszadó konstruktív észrevételeit!

Ha kicsit jobban füstöl az átlagnál és magas az olajfogyasztás, az a szelepszárszimmerringek és az olajlehúzó gyűrű hibájára utal. Az elöregedett szelepszárszimmerringek miatt a hengerfejből, a vezérlés kenőrendszeréből az előírtnál több kenőanyag jut el a szelepszárak mellett a szívócsonkba - onnan pedig a motorba. A kopott olajlehúzó gyűrű pedig a hengerfalra került olajat nem tudja eltávolítani, mielőtt a kompressziógyűrűk "odaérnének", így a megmaradt olaj elég az égés során. Ilyenkor a füst kicsit kékes színű. Nem kell megijedni, a szelepszárszimmerringek cserélhetőek, az olajlehúzó szintén - bár azt általában motorfelújítás keretében szokták cserélni, mert az elkopása a hengerfal és a gyűrűk kopását is jelenti.

2009. dec. 13. 20:21
 7/15 A kérdező kommentje:

aha köszi.

minnél olcsóbban szeretnék kijönni a dologból mert eladás alatt áll az autó... :S:O

2009. dec. 13. 20:23
 8/15 A kérdező kommentje:

utolsó előttinek: melyik terméküket kellene nekem használni??

utolsónak: ezek mennyibe kerülnek kb.? alkatrészárak, mennyi ideig tartó munka kb...

2009. dec. 13. 20:25
 9/15 A kérdező kommentje:

olajfolt nemszokott alatta lenni.

egyszer volt olyan hogy 5en mentünk vele, éreztem hogy nincs benne erő, szenved városban, megnézettem, fél(!( L olaj volt benne... :D

2009. dec. 13. 20:31
 10/15 anonim válasza:
dugattyu ,olajlehuzo gyürü kopás hiba
2009. dec. 14. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!