Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Melyiket éri meg? Építés vagy...

Melyiket éri meg? Építés vagy felújítás?

Figyelt kérdés

Örökölt párom egy "kocka" házat,mely a 50-60 as években épült 85 nm.

épp azon tanakodunk mitévők legyünk.Újítsuk fel amelybe beletartozik egy teljesen új tető csere födémmel együtt (leier vagy Winnerb.)plusz szeretnénk még hozzáépíteni egy 16 nm-es új konyhát korszerű falazattal teljes ajzat szigetelve lenne az egész épület, új gépészettel vezetékkeléssel .külső homlokzat szigeteléssel (10-12 cm )

Voltaképp a fűfalak kivételével mindent újra csinálnánk

Vagy ezt az épületet lebontani és teljesen új házat építeni a helyére ,a telek és közművesítés meg van,nem kell venni telket.

kb 15-18 milliót szánnánk az új házra kb ekkora méretben,vagy erre költsünk 10 milliót.

Melyikbe éri meg bele vágni?

Valami tanácsot vagy véleményt szívesen elolvasok ,hallgatok.

Előre is köszönöm!!

2014. dec. 1. 08:40
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"a régi vakolat minősége"

Mondjuk eleve tégláig levernek mindent nyilván.

Egyébként nekünk van olyan ismerősünk aki ezen a területen még igazságügyi szakértő is több mint 20 éve, régi házak felújításával is szokott foglalkozni, és az a véleménye, hogy a legjobb dolog.

2014. dec. 3. 18:17
 12/16 anonim ***** válasza:
(Bár nyilván számít, hogy milyen az a régi ház. Kérdezz meg szakértőt. Jót. Ne feltétlen a helyi "mestert", aki mindent és mindenhol elvállal okosba, aztán utána meg hozathatod rendbe mással.)
2014. dec. 3. 18:18
 13/16 A kérdező kommentje:
Eddig sok-sok variáció felmerült,de lehet az lesz eladjuk ezt az ingatlant és belekezdünk egy építkezésbe,több kivitelező munkáját megnéztük,tervezővel is beszéltünk,energiatakarékos és a legfontosabb szempont ,hogy olyan elrendezésű ingatlant akarunk ami minden szükségletünk kielégít.
2014. dec. 4. 08:42
 14/16 anonim ***** válasza:
Szerintem ha építeni akartok, érdemesebb inkább eladni és venni egy üres telket.
2014. dec. 4. 13:59
 15/16 A kérdező kommentje:
Új telekre szeretnénk.Eladjuk ,nem romboljuk le ...
2014. dec. 4. 15:43
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Szia:)Én kőműves vagyok.Sok építkezésen dolgoztam már , és felújításon is.Röviden szerintem jól döntöttél , az anyagiakat is figyelembe véve. Hosszútávon a felújítás drágább , + tele van kompromisszumokkal.
2014. dec. 5. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!