Csak azt szeretném tudni, hogy aki(k) lepontozta('k) az #1, a #3, a #4 és a #6 válaszokat, az(ok) vajon milyen indíttatásból tette('k)?? Mert mindegyikük teljesen jó és használható módszert ismertetett a válaszában...
Kérdező:
"Mit szóltok ahhoz, hogy a vízmértéket kitámasztom a kör szélére, mintha egy húrt húznék és a vízmérték hosszának a felénél jelölök egy pontot. Ez elvileg az átmérőn helyezkedik el és már csak annyi a dolgom, hogy vízmértékkel meghúzom az átmérőt és lemérem a felét. Így jó?"
Nem, nem csak ennyi a dolgod az átmérő egy pontjának meghatározását követően. Az átmérő egy speciális szakasz, egyetlen kijelölt ponton keresztül viszont végtelen számú szakasz húzható. Ahhoz, hogy egy speciális szakaszt húzhass, a szükséges (és elégséges) feltétel két pont meghatározása. De hogyan határozol meg egy másik pontot, amivel majd összekötöd az általad ismertetett módon kijelölt pontot, hogy a tényleges átmérőt tudd felrajzolni a plafonra?
#14: egyenes nem lehet a kör közepe, az általában egy pont szokott lenni :)
De értem mire gondoltál, csak máskor fogalmazz pontosabban, mert ennek így ebben a formában se füle se farka. A kör húrjaira MERŐLEGES egyenesek metszéspontjai valóban kiadja a kör középpontját, de egyetlen vízmértékkel nem lehet merőlegest állítani a felrajzolt húrokra, legfeljebb csak találomra, pontatlanul.
Valóban, na még egyszer:
Ha csak egy vonalzód van akkor rajzolsz két pár párhuzamos húrt a körbe és a párhuzamos húrokat felező egyenesek metszéspontja lesz a kör közepe.
Egy kis magyarázat hozzá:
Párhuzamos húrt úgy lehet rajzolni a kör belsejébe, hogy az egyenes és a kör metszésénél egyforma távolságot kimér a körön ezt a két pontot csak egyenessel össze kell kötni.
"Párhuzamos húrt úgy lehet rajzolni a kör belsejébe, hogy az egyenes és a kör metszésénél egyforma távolságot kimér a körön ezt a két pontot csak egyenessel össze kell kötni."
Először van az üres, kör alakú plafonod. Nincs egyenesed rajta sehol, tehát nincs is metszéspontod, amihez egyforma távolságot mérhetnél ki.
Vagy csak én nem értem, hogy mire gondolsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!