Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Mitől süllyed a mennyezet?

Mitől süllyed a mennyezet?

Figyelt kérdés
Házat szeretnénk vásárolni, nagyon tetszik az egyik, már az ajánlat kérés előtt állunk. Az egyetlen problémám, hogy 2 szobában helyenként olyan mintha meg lenne ereszkedve a mennyezet. Le van tapétázva, a tulaj nem tudja mi van alatta, mert már úgy volt amikor megvette. A padlásra sajnos nincs feljárat, hogy meg lehessen nézni mi is van ott. Székre ráállva fel tudtam tolni 2-3cm-el. 80-as években épült 10x10-es kocka házról van szó. Mi lehet a legrosszabb eset?

2014. jan. 8. 14:55
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
hát, ha fel tudtad tolni akkor az fafödémes ... ha a 801-as években épült és már így lehet mozdítani, akkor meg ne vedd ... és a padlásra valahol azért csak jó lenne felmenni, hogy milyen szerkezetű és állapotú
2014. jan. 8. 15:11
 2/10 anonim ***** válasza:
'80-as
2014. jan. 8. 15:11
 3/10 anonim ***** válasza:

Az nem lehet, hogy csak álmennyezet, valami könnyebb anyagból, és nincs jól rögzítve???

Csak egy tipp volt...

Nálunk ugyanis túl magas a beltér, és drága a fűtés, épp ezért már annyiszor gondolkodtam, hogy kéne valami ügyes álmennyezet, amin nem megy át nagyon a meleg, és lentebb marad... Innen jutott eszembe.

2014. jan. 8. 15:14
 4/10 A kérdező kommentje:
Erre már én is gondoltam, mert nem a szoba közepén, hanem az egyik szobában pl. csak a sarokhoz közel van megereszkedve. A 3. szobában pl. semmi nyoma nincs ilyennek.
2014. jan. 8. 15:27
 5/10 A kérdező kommentje:
A feltolást csak arra a pontra értettem, ahol meg van ereszkedve, a többi helyen nem lehet mozgatni.
2014. jan. 8. 15:28
 6/10 anonim ***** válasza:
Látni kéne magát az ingatlant, hogy pontosat tudjak neked mondani, de így látatlanban azt mondanám, jó eséllyel födémcsere kell azon a részen, ahol ezt produkálja....
2014. jan. 8. 15:43
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem fa födém van és stukaturos mennyezet lehet. Rengeteg helyen van ilyen, régen ez volt a technológia és ennyi idő után megereszkedhet itt-ott. A deszkára stukatúrnádat szegeltek és abba kapaszkodott bele a vakolat.

Mondjuk ezt meg lehet oldani sok féle képp. Vagy megfogatni a deszkázathoz és behálózni az egészet, vagy lehet gipszkarton álmennyezetet csinálni, vagy akár le lehet verni az egész mennyezetet és visszarakni ck lapokkal, vagy gipszkartonnal.

Persze látatlanba nem lehet tudni, most már okos vagyok, de amikor házat vettem én is kb. azon a szinten voltam mint most Te :) És annál is megereszkedett a stukatur, de megcsináltuk mielőtt beköltöztünk :)

2014. jan. 8. 19:18
 8/10 anonim ***** válasza:
sztem álmennyezet lehet rosszul feltéve, vagy(régi háznál) stukatúrnádas, és a nád jött le. egyikkel sincsen gond.kérdezz rá a tulajnál, hogy mi az. biztonság kedvéért nézd át a padlást, nincs e beázási nyom.
2014. jan. 8. 19:21
 9/10 Kamo Atpij válasza:
100%
Fel kell tárni, zsákbamacskát ne vegyél, sanszos, hogy rajtavesztesz. Ha nem engedi megbontani, vagy felmenni a padlásra, akkor menekülj onnan! Ha valóban el akarja adni, akkor nem tiltakozhat a feltárás ellen, úgyis a felújítás lesz az első lépés.
2014. jan. 9. 02:25
 10/10 anonim ***** válasza:

Használt autót sem vennél úgy, hogy nem nézetnéd át a szerelőddel, nem? Akkor házat sem kéne. Amúgy az ingatlan adásvétel ismeri a rejtett hiba fogalmát.

Szerintem nézesd meg igazi hozzáértővel (ezt nem bántásképpen írtam), ha áldását adja állapodjmeg az eladóval, hogy a vételár bizonyos részét csak az után kapja meg, hogy feltártátok a mennyezetet. Ha "kicsi" a baj, az már úgyis tükröződik az árban, ha nagyobb (pl. nagyobb baja van a födémnek, mintsem az a már előzőekben leírt módokon javítható lenne), arra ott a fedezet. És a szerződést a TE ügyvéded készítse!!

2014. jan. 9. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!