Olcsóbb egy úgynevezett üvegfalú ház építése, mint a teljes téglaház?
Tetszenek nekem az olyanok,ahol pl a nappali egyik falát üveg borítja, vagy is maga az üveg a fal.
Nagykovácsiban van ez a ház ( nem tudom,hogy megnxílik e majd a link,ezért is írom le. A villanegyed ingatlan oldalon találtam 98 millió ft. Komárom esztergom megyében mennyit érne ez a 98 milliós ház? Normál színvonal vagy átlagnál egy kicsit jobb,de nem luxus és nem is szegéynegyed a környék.
[link] ha pontosan nem is ezekkel az anyagokkal vagy mérettel lenne építve,akkor is kb mennyibe kerülne egy ilyen? ( 3 szoba, 1 nappali, 2fürdő, 1 konyha ) más nem is kell szerintem.
Az üvegezett felület sem vészes, ha jól van tájolva. Déli oldalon még elég jó hőnyereség is lehet egy naposabb téli időszakban, persze nyáron meg kell az árnyékolás...ezért is van ott a kinyúló előtető.
Az üvegtéglát nem érdemes ezekhez viszonyítani, az egy más téma, de tény hogy egy ekkora üvegfelületnek sokkal nagyobb a lehűlő felülete mintha egy sima kis ablakos házat építesz.
Az biztos, hogy nagyságrendileg drágább egy ilyen épület. Ha átlag házat nézünk, akkor azt kb "obi" szinten össze kell legózni és kész. Itt meg egyedileg kell legyártani az üvegeket, jól kell hőszigetelnie, egyedileg zsaluzott beton előtető is plusz tudást igényel, a terasz a lapostetőn is egy elég bonyolult rétegrend, plusz költséggel.
De szerintem ezt senki nem mondja meg hogy ez a ház xy helyen mennyit érne, meg mennyiből lehetne kihozni, erre vannak a szakemberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!