Kb fél éve betonozták le a kocsibeállót. Az első 10 m-en minden ok, a többi helyen egyszerűen porlik szét, illetve lyukak, gödrök keletkeznek. Olvastam betonjavítókról. Valóban jók lehetnek? Vagy milyen megoldás van a javítására?
Vagy a 10m utáni részben valóban kevesebb a cement, vagy ez a rész megégett. Nem volt elég alkalommal meglocsolva, és nyári meleg volt. Sajnos, csak akkor rögtön lehetett volna lekenni, ha észreveszed, és nem olcsó mulatság...
Nekem is eltolták a mesterek, nyomómintával nyomott beton járdám és kocsibeállóm van. Amikor a dilatációs hézagokat vágták bele flex-szel, akkor kivételesen otthon voltam, és láttam, hogy bár minden alapanyag úgy volt benne, ahogy én mondtam, de ritkábban locsolták az első napokban, mint kellett volna, és megégett a beton. Egy erősebb cipővel csuszkorálva a felületén is látszott, hogy kopik. A 28 napos kötési időig még én locsolgattam bőszen, aztán amikor megszáradt akkor a felületébe az alábbi linken látható anyagot dolgoztam be:
Hát ha szerencséd van, akkor tényleg csak megégett a felület, és elég lekenni.
Ha nincs szerencséd, akkor télen a fagy úgy szétnyomja, hogy az egészet fel lehet majd söpörni egy szemeteslapátra.
Bontsd meg a szélénél a földet, és próbáld meg egy csavarhúzóval az alját. Ha ott is porlad, akkor nem érdemes pénzt költeni a megerősítésére.
Hát akkor a cement lesz a hunyó. Ha megvan a számla, és esetleg másnak is volt/van erre a típusú cemetre panasza, be lehetne perelni a gyártót/forgalmazót, hogy a helyreállítást térítse meg.
Nézd meg oldalról, de valószínűleg nem csak a tetejét érinti a hiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!