Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Kondi termet akarok (magamnak)...

Cortersauxy kérdése:

Kondi termet akarok (magamnak) építeni, nagyjából megvan az elképzelés, szivesen fogadom az ötleteket? :D

Figyelt kérdés

22 éves vagyok, és arra eszméltem rá, hogy rohadt drágák a felnőtt havi bérletek konditerembe, 10-12 rugót sajnálok érte havi szinten.

Ezáltal jött az az ötletem, hogy inkább építek a kert végébe egy garázs szerűséget egy kb 5 négyzetméteres placcra. Semmi nincs még folyamatban. Összes eszköz adott (betonkeverő, stb) haverok segítenének, úgyhogy hamar összedobnám. Beton alapra gondoltam az egészet, de nem sok pénzem van, 50.000-től többet (indításnak) nem igazán költenék rá, de állnia kell még a tél előtt ! Az oldalakon, és a tető szerkezeten gondolkozom, hogy miből legyen (nem muszáj TELJESEN hőszigetelt legyen)

Vas szerkezetből, vagy téglából épített oszlopokból álljon az egész, azt sem tudom eldönteni. Ha esetleg téglából, akkor milyen fajtából. A bejárat felőli részt, egy teljes oldalának gondoltam, amit nyáron tárva nyitva hagyhatok, hogy forogjon bent jobban a levegő. Ha kész lesz, a betonra szőnyeg lesz, áram be lesz vezetve zenének/világításnak.

Ez az egész azért szükséges mert nincs a házban külön hely 3-4 kondis erősítős gépnek, így kénytelen vagyok kirakni, de azoknak meg tető alatt kell lenni.

ui: kell rá építkezési engedély ? (nem igazán szeretnék, nincs annyi pénzem)

Minden egyes ötletet szivesen fogadok, előre is köszönöm ! :)

2014. okt. 1. 09:38
 1/10 anonim ***** válasza:

Pedig több, mint valószínű, hogy kell rá építési engedély, és nem is biztos, hogy engedélyeznek különálló épületet, ez az adott település adott építési övezetére vonatkozó előírásoktól függ - ha ez tiltaná, akkor az összes telekszomszéd jóváhagyásával meg lehet próbálni "felmentést" kérni...

(Mi többször is "megjártuk": egyszer lebontattak velünk egy pár nm-es kis épületet, ami már évtizedek óta a telken volt, egyszer meg leállították a felújításunkat, csak mert a terasz alatti 2 nm-es részt megcsináltuk külső tárolónak... (pillanatnyi ötlet volt, több anyag maradt, mint gondoltuk, ezért alakult így) mondjuk ez utóbbira legalább utólag adtak "fennmaradási engedélyt", de az eljárás alaposan elhúzódott...)

2014. okt. 1. 11:03
 2/10 kovpet ***** válasza:

Nem tudom, nézted-e az anyagárakat, de 50 ezerből semmi nem jönne ki. A haveroknak ha veszel naponta pár sört, az is lesz pár ezres és akkor hol van még az alap vagy a fal meg a kondicuccok? A berendezésről nem szólva.

Engedélyköteles persze a dolog, de nem ezen múlik.

Olvasd el a fegyencezdést, csinálj húzódzkodót és vegyél mellé pár egykezes súlyzót, azzal el lehet indulni.

2014. okt. 1. 11:10
 3/10 A kérdező kommentje:

Nem mondjátok komolyan hogy 5 négyzetméterre kell építkezési engedély ?!?!

Kutyaólra is kell vagy mi a franc van már ?!

Amúgy csak az építkezésre lenne 50-ezrem, a kondis cuccok stb, azok már megvannak, csak tető kell föléjük.

Legalább a helyiség legyen meg, a benti dolgok, stb az majd későbbi pénzből lenne megoldva

2014. okt. 1. 12:28
 4/10 kovpet ***** válasza:

Az oldalak lehetnek OSB-ből, a teteje meg mondjuk hullámpala vagy az is OSB plusz valami bitumenes cucc rá. Hideg lesz bent télen... számold ki, de szerintem nem jön ki annyiból. Az OSB 1200/m2 kb, kell vagy 15m2 belőle. A tetőre is kell valami meg valami ablak sem ártana meg persze ajtó sem. Az alapról meg nem beszéltünk.

Esetleg vehetnél konténert, de az meg tuti nem jön ki ennyiből. Pedig az jó és arra engedély sem kellene, szerintem.

2014. okt. 1. 12:36
 5/10 anonim ***** válasza:

Pedig tényleg kell hozzá építési engedély.

És én sem hiszem, hogy kijönne 50 ezerből (hacsak nincs olyan anyagod, amit fel tudsz használni). De ha mindent most veszel meg, akkor kizárt, inkább a duplája... és akkor az engedély költségeit még nem számoltam.

Az engedélyezési eljárás is idő, nem hiszem, hogy a tél előtt meglennél vele, betonozni hidegben már nem is lehet:(

Ennek ellenére jó (és hosszú távon kifizetődő) ötlet, csak szerintem jövő télre ütemezd be. Addig is használd ki az akciókat, nézz alaposan utána, hol tudsz jó minőségű alapanyaghoz jó áron hozzájutni, indítsd el az engedélyeztetési eljárást, és jövő nyáron felépíthetitek a haverokkal:)

2014. okt. 1. 12:54
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat uraim ! :)
2014. okt. 1. 13:00
 7/10 kovpet ***** válasza:
Esetleg egy sátor?
2014. okt. 1. 13:02
 8/10 kovpet ***** válasza:

Az sem nagyon jön ki, de azért közelít.

pl:

olx.hu/hirdetes/m63-katonai-sator-elado-ID2de3f.html#74750eddcb

Viszont ha veszel egy ponyvát és csinálsz neki keretet fából, akkor még ki is jöhet a dolog annyiból.

2014. okt. 1. 13:13
 9/10 anonim ***** válasza:
60%

Uraim?:)))

Erre a kérdésre nem nézel ki egy használhatónak tűnő választ egy nőtől?:))))))))

2014. okt. 1. 14:08
 10/10 kovpet ***** válasza:
LOL :))
2014. okt. 1. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!