Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Hét végén lehet nagy zajjal...

Hét végén lehet nagy zajjal járó építkezés a szomszédomban? Érden lakunk, csendes kis utcában.

Figyelt kérdés

#hétvégi_házépítés
2014. szept. 5. 12:06
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
67%
Ha akkor ér rá, miért ne lehetne, egy hét végét ki lehet bírni.
2014. szept. 5. 15:40
 12/22 anonim ***** válasza:
47%

Azért ez nem teljesen így van,ahogy a válaszolók írják.

Helyi rendelet szabályozhatja a zajjal járó tevékwnységek végzését. Nálunk például (lakótelep) van ún. csendrendelet, aminek alapján pl. vasárnap még porszívózni sem szabad, nem hogy felújítani, fúrni, faragni, szombaton pedig csak délután 2-ig. 30 ezer forint lehet a büntetés.

A helyi önkormányzatnál lehet erről infót szerezni.

Nem igaz, hogy mindent el kell viselni, bizony vannak korlátozások.

2014. szept. 5. 18:28
 13/22 anonim ***** válasza:
51%
nem vészes a hanghatás, nem kell félni tőke
2014. szept. 5. 19:13
 14/22 anonim ***** válasza:
51%
12/13 Ez most komoly? :D Még porszívózni sem lehet vasárnap nálatok? Na igen és ha vendégeket vársz vagy csak egyszerűen tisztaságot szeretnél? A saját lakásodban nem csinálhatsz azt amit akarsz? Mondjuk módjával természetesen, de nem hinném, hogy a porszívózás olyan "durva, elviselhetetlen" folyamat lenne. És ha te porszívózol és kopogtatnak, abbahagyod akkor hogy bizonyítja be, hogy te voltál? :D Érdekes dolgok vannak, megértem, hogy lakótelep még a wc lehúzása is áthallatszik a szomszédokhoz, de akkor is.
2014. szept. 5. 20:20
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen én sem akadok ki egy porszívózáson, de mondjuk a hétvégi fúrástól a fejem felett konkrétan dührohamot kapok. Íme egy-két szemelvény a témában:

[link]

[link]

[link]

2014. szept. 5. 20:50
 16/22 anonim ***** válasza:
68%
Igen és ha felújít akkor, hogy csinálja? Ne fúrjon mert téged zavar? Szerintem néha-néha ki lehet bírni. Biztos vagyok benne, hogy te neked is kellett már polcot feltenned. Na látod. Társas ház ezzel jár. :D
2014. szept. 5. 20:55
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen nálam is volt már egy-két felújítás, de szigorúan hétköznap. Nem sokkolnék több száz lakót a környezetemben, azért, mert én nem akarom megoldani a hétközbeni zajongást. Megoldom, nekem ennyi a dolgom, szerencsére nincs sűrűn szükség ilyesmire.

Egyébként tudnék mesélni a lakótelepi zaj-helyzetről, megérne egy misét, de részben az én hibám volt, hogy rosszul választottam lakóhelyet, ha megérem a nyugdíjas-kort, csndes vidéki, eldugott helyre költözöm leélni a maradék kis életem, ha méh lesz ami marad..

2014. szept. 5. 21:05
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk speciel volt olyan, hogy hónapokig vártuk valamelyik mesterembert és hétvégén tudott jönni... Pedig mindig itthon vagyunk, bármikor jó lett volna. Úgyhogy ilyen is van.

Szerencsére családi házban lakom és a közelben nem lakik tartósan senki, bár nyáron így is folyton füvet nyírt valaki a dűlőben, s itt elég jól terjed a hang. Ez speciel minket nem zavar, ez ilyen.

Laktam panelban is, tudom, milyen, amikor a tehetségtelen kisgyerek trombitálni tanul, de azt is, hogy milyen, amikor a felettem lakó öregasszony beszól, mert előző nap az extra halk pianínómon gyakorolni merészeltem este 7-től fél 8-ig (akkor már elvégeztem a zeneiskolát, annyira idegesítő csak nem lehetett az egész egyszerű Bach-darab), s ez őt zavarta az olvasásban.

Az viszont igaz, hogy vannak szabályozások, de ezeket nem ismerem, gondolom, mindenütt másmilyenek.

2014. szept. 5. 22:09
 19/22 A kérdező kommentje:

Végigolvastam a kommenteket, köszönöm szépen !

Az első néhány válaszból megtudtam magamról, hogy egy kötekedő, összeférhetetlen ember vagyok - őket nem célom meggyőzni arról, hogy egy átlagember hét közben dolgozik, s csak hét végén tud a saját lakásában/házában pihenni, feltöltődni. Nem kisebb fúrásról - faragásról van szó, hanem házépítésről, ami bizony, főleg kezdetben óriási, folyamatos zajjal jár. Igen, tudom, el kell viselni, hiszen amikor mi is építkeztünk a mi akkori szomszédaink is elviselték az építkezésünk zaját.

Hogy ki milyen munkarendben dolgozik, arra nem térnék ki bővebben, csak annyit, hogy az emberek általában hétfőtől péntekig 8/9 - től 4/5-ig dolgoznak.

Nagyon szépen köszönöm azoknak a segítő válaszát, akik megértették, hogy nem kötekszem, hanem tudni szeretném a jogaimat - kötelezettségeimet, mert hallottam, sok helyen hét végén még a fűnyírás is tiltott.

2014. szept. 6. 10:23
 20/22 plajer tibor ***** válasza:
100%

minden önkormányzatnak van RENDELETE a helyi zajhatárértékekről és a zajjal járó tevékenységek szabályozásáról.

Jellemzően VASÁRNAP nem engednek zajjal járó tevékenységet/ 50 decibelt meghaladót /

Szombaton idő korláttal pl 10 órától szoktak ilyet engedni. Jellemzően 60 decibelt meghaladó értéket nem szoktak engedni.

Építési engedélynek szokott lenni ilyen fejezete is.

2014. szept. 7. 17:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!