380V bekötésének mekkora költsége lehet a telek sarkától 400m-re lévő trafóházról?
Kinek mi a tapasztalata?
A telkem sarkától 400m-re van egy 380V-os trafóház, és nekem szükségem lenne a 3 fázisra. Hozzávetőlegesen mekkora költség lehet egy ilyen közműfejlesztés?
a trafóház semmit sem jelent. földkábel, vagy oszlopok, ez mind hálózat fejlesztés amit terveztetnek és kiviteleznek, ez nem éri meg, mert évek és milliós nagyságrend. a bekötési doboz és kialakítása 200E körüli.
senki sem tudja a helyi állapotot, pár sorból, nem vagy hozzá értő így szinte infó sincs benne sok, csak a távolság és a 400V.
Ezen telekről lenne szó, sajnos nekem nem sokat mond h milyen karó áll a telek előtt, ez szerintem egyszerű közvilágítás.. de légvonalban megy egy 400vos vezeték a telek sarkától 300m-re. ez földkábellel gondolom megoldható.
Hmmm...
Szerintem egy telefon a szolgáltató műszaki osztályára több eredménnyel járna
tervezés kb. 4-500.000 ft / sok az egyeztetés más közműcégekkel/
a kivitelezési költség kb. 10.000 ft/ méter a kábel fektetésnek és a földmunkának.
Ehhez jöhet az esetleges járda és útburkolat bontása és helyreállítása az is kb. 10.000 ft / méter lehet.
Úttest alatt még védőcsövezés is kell majd.
SZÓVAL AKÁR 20-22.000 FT / MÉTER is lehet tehát 8,4 MILLIÓ ft.
A kapacitás lekötési dijak ezen felül értendők.
32 A -ig ingyen ezen felül 4572 ft /AMPER
TEHÁT 3X25 AMPER = 75 AMPER
75A - 32 A = 43 AMPER X 4572 = 196,596 FT
A 8,4 MILLIÓ FT + 200 EZER FT = 8,6 MILLIÓ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!